VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Pasivaikščiojimas Šimonių smėlynuose

Susitikimai

Kviečiame į pasivaikščiojimą Šventosios upės slėniu, suformuotame per 14 tūkst. metų Šimonių girios pašonėje. Tai kelias, kurio metu grožėdamiesi nuostabiais vaizdais aptarsime smėlio atsiradimą ir reikšmę, Šimonių raidos istoriją, pabandysime suprasti milžinišką vandens griaunamąją jėgą, aptiksime ir Lašinių rėvą, kurioje pasimėgausime kalnų upę primenančiais Šventosios slenksčiais. Tai 15 km ilgio atkarpa, kurioje bus visko - gamtos, istorijos, šiuolaikinių beprotysčių, o svarbiausia - tyros, žmogaus nesujauktos gamtos. Keliaujant tokiu maršrutu bus ir iššūkių, kurie vienus išgąsdins, o kitiems sukels juoką, bet vėliau juos prisiminsime, kaip nuostabų išvykos nuotykį. O vėsesnio vandens mėgėjams suteiks tikrą malonumą.
Šį kartą geologinę ekskursiją-žygį papildys Baidarių slėnis komanda. Nepailstantis aktyvių pramogų gamtoje organizatorius – Marijus Rindzevičius lydės mus visos ekskursijos metu bei papasakos daug įdomių istorijų.

SUSITIKIMO LAIKAS: 2024 m. Gegužės 12 d. (sekmadienis), 10:30 val.
SUSITIKIMO VIETA: Mikierių atodanga.
Nuoroda: https://maps.app.goo.gl/21a1K2tWoCeRHyxk6
Adresas: Mikieriai, Anykščių rajonas.
GPS: 55.664127, 25.195752
Jeigu neturite transporto nuvykti iki susitikimo vietos, kreipkitės į mus, turime savo transporte kelias vietas (iš Vilniaus ir pakeliui). Tokiu atveju išvykimo vietą ir laiką pranešime asmeniškai.

REGISTRACIJA ir klausimai:
žinutė puslapiui,
geologokeliones@gmail.com,
+37065616099.
SVARBU: Registruojantis bus prašoma pateikti dalyvio vardą, pavardę, telefono numerį. Detaliau apie duomenų tvarkymą - viršuje nurodytais kontaktais.

KAINA: 30 Eur (vaikams iki 12 metų - nemokamai).
* - važiuojantiems mūsų transportu iš Vilniaus (tiek suaugusiems, tiek vaikams) papildomai kainuos 20 Eur.

TRUKMĖ - ~5-6 val.

EIGA: Nuo objekto iki objekto eisime pėsčiomis, vietomis itin kalvotu reljefu. Viso ėjimo bus apie 15 km. Maršruto pabaigoje reikės perplaukti Šventosios upę iš vieno kranto į kitą. Plaukti bus galima baidare, irklente arba tiesiog savo rankomis-kojomis. Nesibaiminkite, perplaukti visiems padėsime, jei reikės. Maršrutas ne žiedinis. Plaukimo įranga bus paruošta. Maršruto pabaigoje bus transportas iki Mikierių atodangos, t.y. pradinio taško. Priklausomai nuo oro, o labiau nuo jūsų noro, maršruto pabaigoje bus galima išsimaudyti, tad pasiruoškite.

Orų prognozių neskaitome, tad oras geras visada!

REKOMENDACIJOS: Eisime kalvotu reljefu, vietomis gali būti šlapia, todėl avalynė turi būti patogi, neslidžiu padu, rekomenduotina - neperšlampama. Pasirūpinkite ir tinkama apranga bei galvos apdangalais, atsižvelgiant į oro sąlygas. Galite turėti papildomą avalynę, kurią galima persiauti. Kam patogu, pasiimkite vaikščiojimo lazdas. Pasiruoškite perplaukimui per upę: baidare, irklente arba tiesiog savo jėgomis.

Pasiimkite kavos/arbatos, užkandžių – sustosime pietų pertraukėlei.

Renginyje fotografuojama/filmuojama, todėl jeigu nenorite, kad nuotraukos su jumis būtų viešinamos Geologo kelionių kanale, prašome apie tai informuoti organizatorius. Už pačių dalyvių fotografuotų/filmuotų vaizdų viešinimą organizatoriai (Geologo kelionės) neatsako.

Kad patvirtintume registraciją, laukiame įmokos:

GAVĖJAS: Jonas Šečkus*
BANKAS: Paysera LT
BANKO KODAS: 35000
SĄSKAITA: LT033500010003720802
PASKIRTIS: Pasivaikščiojimas Šimonių smėlynuose 2024
*individuali veikla - Geologo kelionės, IDV Nr. 704718.

Registruodamiesi jūs patvirtinate, kad perskaitėte aprašymą ir rekomendacijas. Jeigu kas neaišku, visada galima pasitikslinti viršuje nurodytais kontaktais.

Pasikeitus Jūsų planams, pinigai už renginį negrąžinami.
Pinigus už įsigytus bilietus į viešai paskelbtas ekskursijas grąžinami tais atvejais, kai renginys yra atšaukiamas, perkeliamas, o naujai pasiūlyta data ar vieta Jums netinka.
Tačiau yra galimybė padovanoti ar perleisti savo dalyvio vietą kitiems. Taip pat sumokėtą įmoką galima panaudoti kitam renginiui per 6 mėnesius nuo šio renginio pabaigos, jeigu apie negalėjimą dalyvauti pranešama ne vėliau, kaip likus 2 kalendorinėms dienoms iki renginio.

Dėl įmokų perkėlimo, grąžinimo ar kitų atsiskaitymo būdų, prašome kreiptis viršuje nurodytais kontaktais.