VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

ŠOKIO-JUDESIO TERAPIJOS PATIRTYS

Susitikimai

Sekmadieniais studijoje Tilto g. 2 kviečiame į atvirą šokio-judesio terapijos patyrimą, kuriame šokis ir judesys bus ne tik mūsų išraiškos įrankiai, bet ir raktas į pasąmonėje užslėptus išgyvenimus. Bandysime atverti tas duris ir žvilgtelti, kas yra viduje. Kaskart naudosime vis kitus terapinius metodus.

 

Šokio-judesio terapija (ŠJT) – tai terapinis judesio naudojimas siekiant vystyti emocinę, kognityvinę, fizinę, dvasinę ir socialinę asmens integraciją. Esminiai ŠJT komponentai yra šokis kaip kūno judesys, kūrybinė išraiška ir tarpasmeninis santykis. ŠJT prielaida – protas, kūnas, emocinės būsenos ir tarpasmeniniai santykiai yra nuolatinėje sąveikoje, o kūno judėjimas atspindi vidinius procesus bei suteikia jų įvertinimo galimybes ir poveikio būdus naudojant ŠJT.

 

Grupinio užsiėmimo tikslas – atlikti emocinę higieną ir pastiprinti save iš vidaus. Galbūt yra prisikaupusių neigiamų emocijų, įtampų, baimių, nerimo, nuoskaudų, pykčio? Gal patyrėme netektį? Gal jautėme vienišumą ir apleistumą, emocinį alkį ar išgyvenome pokyčių stresą? Pabandysime truputį sumažinti patirtų emocijų naštą ir jas iškomunikuoti kūnu – šokyje, judesyje, per muziką ar tyloje.
Grupinio užsi
ėmimo metu būname sąmoningi, susitelkę į ČIA IR DABAR, esamą momentą, jį išgyvename ir išveikiame, kad išeitume su palengvėjimu.

 

Šokio-judesio terapijos užsiėmimai vyks vasario-gegužės mėnesiais nuo 15 val. Tilto g. 2 sekmadieniais (su išimtimis kai kuriomis datomis). Kviečiame prisijungti, registruojantis iš anksto sms žinute telefonu 8-686-53405. Žinutės tekste įrašykite savo vardą, pavardę ir kad dalyvausite šokio-judesio terapijos užsiėmime.

 

UŽSIĖMIMŲ LAIKAS GALI KEISTIS - sekite SIELOS SALOS skelbimus arba pasiteiraukite tuo pačiu tel. numeriu.

Užsiėmimus veda Indrė Šiliauskaitė – šokio-judesio terapijos praktikė, įkūnyto judesio ir ekstatinio šokio vedlė, sveikatos ir socialinių projektų rengėja, antreprenerė, sveikatos edukatorė. Ketvirti metai veda integruotas menų terapijų edukacijas suaugusiems bei vaikams. Pastarasis dešimtmetis praėjo studijuojant ir praktikuojant sąmoningumo, saviugdos, kūno ir emocinio intelekto lavinimo praktikas, mindfulness, šokio-judesio, muzikos, dailės ir dramos terapijos metodus.

 

Renginio organizatorius – VšĮ „Sielos sala“, https://www.facebook.com/Sielossala