VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Muziejų nakties renginiai Anykščiuose

Susitikimai

Anykščių menų centras prisideda prie 2024 m. gegužės 18 d. (šeštadienį) vyksiančios Europos muziejų nakties ir kviečia dalyvauti renginiuose:

 

14 val. susitikimas su „Žemės ir Angelų meno parodos“ autoriais

Tęstinio projekto „Surask... Angelų kelias“ veiklomis ugdomas ekologinis sąmoningumas, propaguojamas sugrįžimas prie ekologiškų medžiagų, atkreipiamas dėmesys į tvarumo ir vartotojiškumo temas. Šiemet organizuojama jau trečioji „Žemės ir Angelų meno paroda“ atvirose Anykščių miesto erdvėse. Didžioji dalis kūrinių bus žemės meno (Land art) darbai, sukurti naudojant tik gamtines medžiagas ir aplinkos meno (Environmental art) darbai, sukurti iš įvairių dirbtinų medžiagų, integruoti į miesto erdvę ir pritaikyti prie vietinio gamtovaizdžio. Po susitikimo su parodos autoriais, kartu keliausime pasivaikščioti ir apžiūrėti kūrinius.

Renginio vieta: Angelų muziejus-Sakralinio meno centras (Vilniaus g. 11, Anykščiai)

 

18 val. Istorinės ekspozicijos pristatymas seniausiame Anykščių miesto pastate

Anykščių Šv. apaštalo evangelisto Mato bažnyčios šventoriaus kampe, šiaurės rytų pusėje, išlikęs baltai nutinkuotas, apskrito plano statinys. Tai – šios bažnyčios statinių komplekso sandėlis, vienas seniausių mūrinių pastatų Anykščiuose, menantis XVIII a. – senosios vėlyvojo baroko stiliaus Anykščių bažnyčios laikus. 2023 m. gavus finansinę Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos bei Anykščių rajono savivaldybės paramą, šiame sandėlyje Anykščių menų centras bei UAB „Ekspobalta“ įrengė išsamią ir interaktyvią šventovės bei joje kūrusiųjų asmenų istorijos ekspoziciją, į vieną darnų darinį sujungdami senąsias ir moderniąsias vertybes. Ši, naujai įrengta, ekspozicija skirta visiems asmenims, besidomintiems kraštotyra, kultūros istorija, sakraliniu menu bei įsimintinomis Anykščių krašto asmenybėmis.

Renginio vieta: Anykščių šv. Mato bažnyčios šventorius (Vilniaus g. 8, Anykščiai)

Renginys nemokamas

 

20 val. IV Utenos regiono perkusijos ir džiazo festivalio „Utena Jazz“ atidarymo koncertas

Festivalį atidaro Dmitrijus Golovanovas – vienas ryškiausių ir aktyviausių Lietuvos džiazo pianistų. Dmitrijaus talentas, įgūdžiai, išraiškingumas ir išskirtinė grojimo maniera pelnė jam vieno pastebimiausių pianistų titulą Baltijos šalių džiazo scenoje. D. Golovanovo kūrybos viršūnė – solinė programa ir trečiasis solinis albumas „Heritage“ (liet. paveldas), kuriame jis demonstruoja ne tik meistrišką instrumento valdymą, bet ir atsiskleidžia kaip gilus ir įdomus kūrėjas. Heritage tematika yra kiekvieno iš mūsų, kaip asmenybės, žmogaus ir visuomenės dalies paliekamas po savęs pėdsakas, pagarba tiems ir tam, kas buvo iki mūsų bei atsakomybė už tai ir prieš tuos, kas bus po mūsų.

Renginio vieta: Angelų muziejus-Sakralinio meno centras (Vilniaus g. 11, Anykščiai)

Renginys nemokamas

Renginiai yra Europos muziejų nakties programos dalis. Renginių programos ieškokite adresu muziejunaktis.lt.

Europos muziejų nakties organizatoriai – ICOM Lietuva ir Lietuvos muziejų asociacija.