VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

MIKHEILAS GOGAVA parodos „Sinchroninis judėjimas" atidarymas

Parodos

MIKHEILAS GOGAVA
MikheilasGogava – Sakartvelo menininkas, šiuo metu gyvenantis Tbilisyje. Žinomas dėl savo konceptualaus stiliaus, eksperimentinės ir mišrios medijos. Jis perkeltine prasme panaudoja kontūriškai pasirodančius objektus ar keistus gyvūnus ir skatina susimąstyti apie jų gylį, apie tai, kokią žinią menininkas norėjo perduoti, sukeliančią skirtingas emocijas. Jo įkvėpimo šaltinis atsiranda vienam vaikščiojant gatve ar parke, ir tai suteikia galimybę individualiai apmąstyti. Mikheilas yra daugelio tarptautinių parodų dalyvis, Italijos tarptautinio festivalio „Artkeys“ finalininkas, „Liuksemburgo meno prizo“ nominantas, tarptautinės parodos „Transition“ Londone dalyvis. Jo kūriniai saugomi privačiose kolekcijose įvairiose šalyse, taip pat Odesos literatūros muziejuje (Ukraina).

KONCEPCIJA
Parodoje „Sinchroninis judėjimas“ pristatomi kūriniai filosofiniame simbolizmo gylyje. Kiekvienas darbas tampa įkvėpimo ir minčių šaltiniu, sujungia judesį ir simboliką, kai per įsivaizduojamus kūnus, žaislus ar keistus gyvūnus perteiktų gilią prasmę ir istoriją. Kiekvienas parodos darbas turi savo personažą, kuris pasakoja
istoriją ir yra mūsų pačių gyvenimo atspindys. Jis juda skirtingomis kryptimis arba mistikoje, sinchroniškai ir su kryptinga jėga. Iš to atsiranda kasdienybė.