VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Koncertas - Artimieji Rytai Iš Arti

Koncertai

Artimieji Rytai Iš Arti

Užsimerk ir pamatyk. Vėjyje plazdantys plonos medžiagos drabužiai. Pajusk. Karšta arbata, vėsinanti geriau už ledinį vandenį, sultingi vaisių ir rūgštele pagardintų patiekalų skonis. Įkvėpk ir užuosk. Sodrus, gilus, salstelėjęs smilkalų aromatas.

Ir… išgirsk. Muzika, būtent kurią šįkart ir kviesime patirti, iš arti susipažįstant su melodingąja Artimųjų Rytų dalimi.

Unikalios muzikinės kelionės vedliai - projekto “HAMDAM” (vert.: visi kartu vienu įkvėpimu) talentų trio:
Wassim Ibrahim: dainininkas ir kompozitorius, arabiškos liutnios virtuozas, muzikos mokslų daktaras
Arad Emamgholi: perkusininkas, meistriškai įvaldęs daf, bendir ir dayereh instrumentus, taip pat dainuojantis kurdų ir persų kalbomis
Dariush Rasouli: klasikinės persų fleitos - nėjaus - profesionalas, Teherano menų universiteto absolventas, taip pat grojantis taru ir dainuojantis persiškas dainas su Rumi eilėmis

Tavęs laukia banguojanti, įtraukianti ir hipnotizuojanti autentiškų melodijų, dainų ir unikalių muzikinių kompozicijų kelionė, atliekama arabų, aramėjų, kurdų ir persų kalbomis, kilusiomis Artimųjų Rytų regione.

“HAMDAM” muzikantai savo pasirodyme apjungia ir atskleidžia skirtingų kultūrų grožį bei gylį, kurio sąskambiuose atskirtis išnyksta. Pasirodymo metu sąskambių įvairovę atlikėjai jungia į vientisą dvasinės muzikos plotmę, pripildytą meilės, taikos, supratimo ir tolerancijos vibracijų.

Muzikinės temos šiai garsų kelionei kyla iš Artimųjų Rytų kultūrų poezijos, mitologijos ir tradicijų, suteikdamos klausytojui unikalią galimybę palydėti save į susitikimą su skirtingų laikmečių ir vietovių muzikos energijomis.

Leisk sau panirti ir patirti klasikinės persų muzikos pasaulį. Įstabaus muzikinio mėnulio pilnaties šviesai nutvieksti tą sielos kertelę, kurią šiandien labiausiai reikia pamatyti… o gal - išgirsti?

Vieta: Anykščių koplyčia, Vilniaus g. 36, Anykščiai.
Data: 2024.03.25
Laikas: 17.30
Kaina: 15 Eur