VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Žolinė Arklio muziejuje

Šventės

Arklio muziejuje jau daug metų gaivinamos ir puoselėjamos senosios kaimo tradicijos, rengiama Žolinės šventė. Rugpjūčio 15 d. Žolinės šventadienį kviečiame įdomiai ir prasmingai praleisti Niūronyse. Šventės posakis skamba įsakmiai: „Kas neateina per Žolinę, tas bus neturtingas visus metus!“. Šiais metais muziejaus lankytojai galės pabendrauti su žolininkais, pasiklausyti pasakojimo apie įvairių žolių gydomąsias savybes, kiekvienas susiriš savo Žolinių puokštę, o šventės viešnios Legų sodybos kieme galės pasimatuoti Žolinės suknelę. Mažieji arklių mylėtojai galės pajodinėti žirgeliu bei pažaisti senovinių žaidimų kiemelyje.

Penktojo karpytojų suėjimo „Popierinis žirgelis”, šiemet vykusio rugpjūčio 9-11 d. pagrindinė tema – žirgai. Per kelias dienas dalyviai sukūrė nuostabių paveikslų, užuolaidėlių ir kt. darbų. Legų sodybos kieme lankytojų lauks ką tik pasibaigusio suėjimo karpinių paroda.

Kartu švęsti Žolinės į Niūronis iš Panevėžio atvyks dainuojantis ir muzikuojantis kolektyvas „Šarma” (vadovas Jonas Mališauskas).

Į Niūronis kviečiame pasibūti, pasidalinti naujienomis, pasidžiaugti vasaros darbų sėkme!

Organizatoriai ir rėmėjai: A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialinis muziejus, Anykščių rajono savivaldybė, Arklio muziejus.