VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Terapinis užsiėmimas su Indre Šiliauskaite

Susitikimai

Kovo 18 d. Indrė Šiliauskaitė, šokio-judesio terapijos praktikė ir VšĮ „Sielos sala“ steigėja, įkurdinusi savo veiklas atnaujintame Tilto g. komplekse, kviečia į terapinį užsiėmimą apie atsisveikinimą su įskaudinusiomis patirtimis, su savo vidiniu turiniu, kurį atėjo laikas paleisti.

Atsisveikinimas - tikrai daugeliui skaudi tema. Ji yra apie netektis, gedėjimą, skyrybas, praradimą. Tai yra ilgesys ir atitolimas. Daug situacijų, kurių kiekvienas yra patyręs. Judesio terapinis užsiėmimas bus nukreiptas į skausmą ir ilgesį, kurį reikia išbūti, tačiau jame neužsilaikyti - priimti, suprasti, nesusitapatinant jį išgyventi ir EITI TOLYN. Tęsti SAVO gyvenimą.

Tai bus jau į antrasis toks terapinis šokio-judesio susitikimas, kurio metu bus "skenuojama" savijauta, kūnas, surandama skaudanti vieta ir su tuo skausmu terapiškai dirbama per išveiką, naudojant šokio-judesio terapijos ir kitus metodus. Natūraliai empatiškai bus priimamas liūdesys ir paleidimas, vyks grupinis ir asmeninis palaikymas. Emocijų higiena yra reikalinga dar labiau, nei rankų plovimas, nes sunkios emocijos, aukštas streso lygis, vidinis disbalansas iššaukia ligas kur kas fatališkesnes, nei virusai.

Į šį susitikimą kviečianti šokio-judesio terapijos praktikė, būsima terapeutė, psichikos sveikatos edukatorė Indrė Šiliauskaitė sako, kad užsiėmimas nėra skirtas būtent šokti mėgstantiems žmonėms, tačiau judėti ir klausytis muzikos turėtų būti labiau malonu, nei kad nepriimtina, ir jis tinka bet kokio amžiaus žmonėms.

Kaip ir gydytojai, šokio-judesio terapeutai dirbdami su žmonėmis laikosi profesinių etikos principų. Tai labai reikalinga abiems pusėms – tiek terapeutui, tiek terapijos dalyviui – nes padeda pasiekti galutinį terapijų tikslą ir išlaikyti terapinį procesą sklandžiu, veiksmingu. Tačiau terapeutas iš tiesų yra daugiau, nei apibrėžia profesinės taisyklės. Jis žvelgia į žmogų plačiau ir giliau. I. Šiliauskaitė pamena, kaip vienoje konferencijoje išgirdo žinutę terapeutams, kurią net pasižymėjo: "To put the spirit first". Terapeutas pirmiausia žiūri į žmogaus esybę, į sielą. Apie ką ji kalba ir ko ji nori? Kai žmogus negali išsireikšti, negali pasisakyti – kalba kūnas, kūno kūrybinė išraiška. Ją terapeutas "nuskaito", pasitelkęs visas žinias – įgytas studijuojant, aktyviai domintis ir pasąmonines, intuityvias. Tai padeda terapijos dalyviui susivokti tame, kame jis yra dabar. "To serve in our communities and to respond wherever we are, with what we've got." Tarnauti bendruomenėse ir atliepti visiems, kur tik mes esame, su kuo susiduriame – tokia visų terapeutų misija.

Į užsiėmimą prašoma iš anksto registruotis: https://fb.me/e/48n3N2Pc7