VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Spalvinga muzikinė kelionė su duetu Xylos Du!

Muzika

2022 m. kovo 18 d. 17 val. kviečiame į Ievos Pranskutės (smuikas, Lietuva–Austrija) ir Mislav Brajković (violončelė, Kroatija–Austrija) koncertą Koplyčioje – Pasaulio anykštėnų kūrybos centre (Vilniaus g. 36, Anykščiai). Programoje skambės Wolfgang Amadeus Mozart, Aleksey Igudesman muzika.

Duetas Xylos Duo – viena ryškiausių lietuvių smuikininkių Ieva Pranskutė ir talentingasis kroatų violončelininkas Mislav Brajković kviečia pakeliauti po muzikinį pasaulį.

Kūrybingų, jaunųjų stygininkų duetas susibūrė muzikos mekoje Vienoje, kur abu atlikėjai studijavo Vienos muzikos ir vaizduojamųjų menų universitete. Ieva ir Mislav kamerinę muziką įvairiuose ansambliuose kartu atlieka jau septynerius metus. Jie yra pelnę ne vieną tarptautinį apdovanojimą. Duetas koncertavo gerai žinomosiose pasaulyje, prestižinėse scenose kaip Musikverein Wien, Wiener Konzerthaus, RadioKulturhaus Wien, Albertina Museum, Tokajaus teatre Vengrijoje ir kt. Jų įrašai skambėjo Nacionalinėse radijose Austrijoje ir Lietuvoje.

Būsimoje programoje Xylos Duo leis ne tik patirti įkvepiančių įspūdžių keliaujant per skirtingas epochas ir kultūras, bet ir pažinti jų profesionalumą. Muzikinę kelionę duetas pradės vietoje, kurioje jie ir susipažino – Austrijoje, didžiojo Vienos klasiko Wofgango Amadeuso Mozarto gimtinėje. Kompozitorius sukūrė du nuostabius duetus smuikui ir altui, kurie šįkart suskambės smuiko ir violončelės versijoje. Taip pat išgirsime Mozarto operos „Užburtoji fleita“ fragmentus, M. Brajkovićiaus pritaikytus jų dueto sudėčiai.

Vėliau Xylos Duo siūlys linksmai praleisti laiką, keliaujant po skirtingas šalis ir klausantis komiko, smuikininko ir kompozitoriaus Aleksejaus Igudesmano duetų.

Kaip žinia, kelionėse įvyksta netikėtų siurprizų, tad pasiruoškite netikėtumams!

Bilieto kaina – 10 Eur.

Pasiteirauti galima tel.: +370 686 47 096