VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Muzikiniai pašnekesiai prie Šventosios - „Skirtingų moterų paveikslai“

Koncertai

Sausio 20-ąją, šeštadienį, 16 val. Jono ir Onos Karvelių namuose (Tilto g. 2) viešės solistė Simona Liamo, jai akompanuos pianistė Birutė Asevičiūtė. Pristatome muzikos popietės viešnias.
Simona Liamo (sopranas) baigė studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje prof. Irenos Milkevičiūtės dainavimo klasėje. Vėliau ji tobulinosi pas gerai žinomus Lietuvos ir užsienio dainininkus ir muzikus, dirbo su garsiais dirigentais.
Nuo 2012 m. S. Liamo dažnai kviečiama dainuoti su Lietuvos nacionalinės filharmonijos ankstyvosios muzikos ansambliu „Musica Humana“, su juo dalyvavo įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose, sukaupė platų repertuarą – nuo senosios iki šiuolaikinės muzikos.
Dainininkė dažnai atlieka ir Lietuvos kompozitorių kūrinius, jos sudainuoti kompozitorių Zitos Bružaitės, Vaidos Striaupaitės-Beinarienės, Algimanto Kubiliūno, Giedriaus Kuprevičiaus ir kt.
kūriniai buvo premjeriniai. Ji kviečiama koncertuoti su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru (dirigentas Gintaras Rinkevičius), su šiuo kolektyvu atliko tokius sudėtingus kūrinius kaip Carlo Orffo kantatą „Carmina Burana“, Johanno Sebastiano Bacho mišias b-moll, Reinholdo Gliero koncertą koloratūriniam sopranui ir orkestrui op.82, I dalį.
S. Liamo aktyviai koncertuoja ne tik Lietuvoje, ji turėjo koncertinių turų Vokietijoje, Norvegijoje, Estijoje, Latvijoje, Ukrainoje. 2024 m. ji jau pakviesta dainuoti tarptautiniame vasaros festivalyje
Hamburge (Vokietija).
Dainininkė nusifilmavo dokumentiniame filme „Aš už tave pakalbėsiu“ (režisieriai Virginija Vareikytė ir Maximilien Dejoie). Ji yra tarptautinio Vilniaus jaunimo muzikos konkurso „Premio Scarlatti 2022“ laureatė.
Pianistė Birutė Asevičiūtė – tarptautinių konkursų laureatė, nuolatinė festivalių dalyvė. Ji koncertuoja festivaliuose „Permainų muzika“, „Kultūros naktis“, „Pavasario gaida“, „Mūsų miesteliai“, „Kai skamba gatvės“, M. K. Oginskio tarptautiniame festivalyje ir kt. Pianistė koncertavo su tokiomis scenos žvaigždėmis kaip V. Noreika, M. Vitulskis, L. Mikalauskas, J. Vaškevičiūtė, O. Kolobovaitė ir kitais atlikėjais. Ji taip pat yra lektorė, ugdanti Lietuvos muzikos pedagogams ir muzikus pianistus.