VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Altų dueto – Dovilės ir Jurgio Juozapaičių – koncertas „Visa tiesa apie altą“

Koncertai

Š. m. sausio 31 d. 17:30 val. Angelų muziejuje-Sakralinio meno centre (Vilniaus g. 11, Anykščiai) vyks altų dueto – Dovilės ir Jurgio Juozapaičių – koncertas „Visa tiesa apie altą“.

Programoje skambės A. Rolla, L. Tertis, F. Bridge, G. Knox ir A. Rekašiaus kūriniai.

Įėjimas nemokamas.

 

Scenoje muzikuojantis altų duetas – itin retas reiškinys. Tad dviejų talentingų altininkų – Dovilės Juozapaitienės ir Jurgio Juozapaičio – parengta programa yra unikali. Koncerte skambėsiantys kūriniai ne tik Lietuvoje, bet ir plačiau pasaulyje yra itin retai atliekami ne tik dėl unikalios dueto sudėties, bet ir dėl tokios muzikos sudėtingumo. Pavyzdžiui, G. Knoxo kūrinyje „Viola Spaces“ sužiba visa puokštė alto grojimo technikos ir garso galimybių, kiti opusai taip pat altą atskleidžia pačiais netikėčiausiais rakursais. O Antano Rekašiaus kūrinį „Groteskas“, dedikuotą žymiems Lietuvos altininkams Petrui Radzevičiui ir Donatui Katkui, be šių muzikantų ir Juozapaičių dueto, daugiau niekas nėra atlikęs.

Dovilė ir Jurgis Juozapaičiai yra vieni ryškiausių savo kartos altininkų, Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro bei Lietuvos kamerinio orkestro altų grupių koncertmeisteriai, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos pedagogai. Abu atlikėjai yra daugelio tarptautinių konkursų laureatai, nuolat koncertuojantys kaip solistai ir kamerinių ansamblių dalyviai. Duetu koncertuoti jie pradėjo 2006 m., dar studijuodami Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

 

Organizatorius: Anykščių menų centras

Rėmėjas: Anykščių rajono savivaldybė

Informacinis rėmėjas: regioninis naujienų portalas www.anyksta.lt ir laikraštis „Anykšta“