VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Žvakių gamyba iš bičių korio

Menas

Žvakių gamyba iš bičių korio

Edukacinė programa: Žvakių gamyba iš bičių korio, žvakidės iš natūralaus medžio dekoravimas tautiniais ar gamtos motyvais.

Kūrybinių dirbtuvių metu susipažinsite su vienu seniausiu amatu – žvakių gamyba.  Būsite apsupti vasariškai kvepiančio bičių vaško ir medaus aromato, sužinosite apie jo naudą sveikatai ir aplinkai. Edukacinės programos  metu išbandysite sausąją žvakių gaminimo techniką – iš bičių korių, dalyvausite  žvakės gamybos ir jos dekoravimo gamtinėmis medžiagomis procese . Taip pat šis užsiėmimas suteiks unikalią galimybę prisiliesti prie lietuviško medžio, pajusti jo šilumą, skleidžiamą energiją, užuosti jo kvapą. Kiekvienas dalyvis savo rankomis turės galimybę medžio padėkliuką pasipuošti tautiniais ar gamtos motyvais, pasigaminti natūralią žvakidę, naudojant ant medžio piešti skirtus flomasterius ir gamtai draugiškas priemones. Piešiant išgirsite/sužinosite koks tai medis, kiek jam metų, kodėl atsirado Jūsų rankose. Būsite apgaubti tikros miško dvasios, atpalaiduosite savo mintis ir pasinersite į meno, gamtos pasaulį .

Edukaciją veda bitininkė Dovilė Pravilionienė ir menininkė Indrė Tukačiauskienė (Bitelės ŪKIS), https://www.facebook.com/bitelesukis/

Rugpjūčio 8 d. (šeštadienis) 12.00 ir 15.00 val.

Trukmė: 1,5val.

Žmonių skaičius: 10  asmenų.

Būtina registracija el. paštu info@menuinkubatorius.lt

Kaina – 5,07 eur. Į kainą įskaičiuotos visos kūrybai reikalingos medžiagos, priemonės ir įranga.