VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Žemės ir Angelų meno paroda

Menas

Žemės ir Angelų meno paroda

 

Kviečiame aplankyti Žemės ir Angelų meno parodą.  Parodos atidarymas ir susitikimas su kūrinių autoriais vyks liepos 23 d., 11 val., po miestelėnų pusryčių Tilto g. komplekso terasoje prie Šventosios upės.

Tęstinio Anykščių menų centro projekto „Surask... Angelų kelias“ 2022 metais veiklos persikėlė į miesto erdves. Profesionalūs menininkai iš Vilniaus, Jurbarko, Ignalinos, Anykščių, šalia upės kuria Žiemės meno kūrinius iš čia pat randamų medžiagų. O kurdami – bendrauja su geranoriškai padedančiais vietos gyventojais ir miesto svečiais. Anykštėnai projekto dalyviai iš pradžių truputį abejojo – savame krašte pranašu nebūsi... Tačiau kūrybos procesas įgavo pagreitį – Žemės ir aplinkos meno kūrinių daugėja. Parodos tema – Angelai. Bene spalvingiausias parodos akcentas – savo stiliui ištikimo skulptoriaus Jono Grundos kūrinys sukurtas iš aplinkai draugiškų medžiagų,

Parodos autoriai ir jų kūriniai:

Eglė Maskaliūnaitė-Butkuvienė „Kova“

Vygantas Vėjas „Laiptai į Dangų“

Juozas Budzinauskas „Angelo DNR“

Jonas Grunda „Dangaus su kaupu“

Daumantas Kučas „Trimitėliai“

Irina Troma „# ANGEL“

Margarita Milašienė „Palytėjimas“

Lina Vaišnytė „Skrydis“

Lina Vaišnytė „Trys angelo žinios“

Veronika Žvirblė, Jaroslav Daveiko „Angelų diagrama“

Saulius Milašius, Indrė Milašiūtė, Antanas Gudynas „Minkštas nutūpimas“

 

„Žemės ir Angelų meno parodą“ remia Lietuvos kultūros taryba, Anykščių rajono savivaldybė, rajono gyventojai, informacinis projekto rėmėjas – regioninis naujienų portalas „Anykšta“, projekto organizatorius – Anykščių menų centras.