VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

X FESTIVALIS MUZIKOS SAVAITGALIAI ANYKŠČIUOSE | Twenty Fingers Duo

Koncertai

X festivalis „MUZIKOS SAVAITGALIAI ANYKŠČIUOSE“ tęsiasi. Rugpjūčio 21 d., 18.00 val. Angelų muziejuje-Sakralinio meno centre (Vilniaus g. 11) svečiuosis sesers ir brolio styginių duetas „TWENTY FINGERS DUO“.

BILIETO KAINA 4 EUR

„TWENTY FINGERS DUO“ – 2016 metais Vilniuje įkurtas duetas, kurio nariai Lora Kmieliauskaitė (smuikas) ir Arnas Kmieliauskas (violančelė). Dueto raiškos laukas – nuo koncertinio muzikos atlikimo meno, performanso iki kolaboracijų šiuolaikinės operos, teatro, šokio scenose ir kino industrijoje.

Lora ir Arnas baigė atlikimo meno studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Muzikantai yra daugkartiniai nacionalinių ir tarptautinių muzikos atlikimo konkursų laureatai, nuolatiniai prestižinių tarptautinių šiuolaikinės muzikos kursų Austrijoje dalyviai.

Atlikėjai savo žinias ir įgūdžius tobulino pas šiuolaikinės muzikos autoritetus – smuikininkę, altininkę, multimedijų menininkę prof. dr. Barbarą Lüneburg, violončelininkę prof. Martiną Schucan, kompozitorių Yanną Robiną, fleitininką ir performansų menininką Michaelį Schmidą, smuikininką prof. Johannesą Meisslį ir daugelį kitų.

Duetas dalyvavo įvairiuose kūrybinių partnerysčių projektuose su daugiau kaip 60 šiuolaikinės muzikos kūrėjų, tarp jų – kompozitoriais Gabrieliu Prokofievu (Jungtinė Karalystė), Damianu Gorandi (Argentina), José-Luisu Hurtado (Meksika) ir kt.