VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Vasaros kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys“

Kinas

Vasaros kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys“ atvyksta į Anykščius.

PROGRAMA

17: 30 val. FILMŲ PROGRAMA
Anykščių Kultūros centro salė (A. Baranausko a. 2, Anykščiai)

LOBIS, rež. Agnė Marcinkevičiūtė / 1 val. 18 min.

Pačios geriausios atostogos – pas senelius kaime! Bet tik ne Austėjai (akt. Patricia Volkova). Tie tėvai (akt. Monika Valkūnaitė ir Valdas Jaskūnas) visai išprotėjo! Vietoj pažadėtos kelionės į vandens parką, patys turi kažkur išvažiuoti darbo reikalais, o ją nori ištremti į kaimo sodybą. Visiška nesąmonė! Visų pirma ten nėra Wi – Fi, antra – ką ten veikti visą savaitę? Trečia – ji visiškai senelių nepažįsta, paskutinį kartą ten lankėsi visai mažytė, o dabar Austėjai 10 metų. Tai patys suprantat, kad atostogos visiškai sugadintos.

Kad nebūtų mirtinai nuobodu, Austėjai šauna į galva ideali mintis – pasikviesti savo geriausią draugą Martyną (akt. Jonas Šumskas) pas senelius vykti kartu. Nuvykus į kaimą paaiškėja, kad seneliai (akt. Vladas Bagdonas ir Janina Matekonytė) tikrai šiek tiek čiuožtelėję, o gal net labai! Jie dievina varles, turi ištisą jų kolekciją ir dar gyvena sodyboje pavadinimu „Varlių karalystė“! Maža to, kad šneka labai keistai, seneliai lyg netyčia prasitaria, kad netoli sodybos esančioje saloje, giliai po žeme, guli užkastas pats tikriausias LOBIS! Tad nuobodžiauti kaime tikrai neteks! Atskleidus pačią didžiausią paslaptį, nutinka kažkas magiško ir seneliai paslaptingai dingsta. Siaučiant baisiai audrai, vaikai sodyboje lieka visiškai vieni... O va tada, viskas ir prasideda!

Atradę tikrą lobio žemėlapį ir, keistomis aplinkybėmis susipažinę su netoli sodybos gyvenančiais vaikais Ryte (akt. Bernadeda Mikutaitė) ir Augustu (akt. Ainis Radkevičius), ketveriukė pamažu tampa tikrais draugais ir susiruošia ieškoti lobio, kuris gali išpildyti slapčiausias vaikų svajones....

Kupinas nuotykių, nepamirštamų įspūdžių, kvapą gniaužiančių pavojų ir paslapčių filmas „Lobis“ padės visiems suprasti, kad tikrosios brangenybės slypi ne giliai po žeme, o yra pasislėpusios kiekvieno mūsų širdyje, tereikia mokėti jas surasti...

VAKARO PROGRAMA

Vyskupo skveras, šalia A. Baranausko paminklo (Vyskupo skv. 1 29145 Anykščiai).

20:00 VAL. SUSITIKIMAS SU KINO KŪRĖJAIS

Svečiuose – Giedrius Kiela – aktorius, Nacionaliniuose kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ pelnęs Metų geriausio aktoriaus apdovanojimą (pagrindinio aktoriaus vaidmuo filme PILIGRIMAI, rež. Laurynas Bareiša).

20:30 VAL. FILMŲ PROGRAMA:

MORA MORA, rež. Jurga Šeduikytė / 10 min.

Maža mergaitė Mora grimzta begalinėje jūroje. Bangose plūduriuojantis fortepijonas, kurį iš pradžių Mora palaiko maža sala, tampa jos laikinu išsigelbėjimu. Atradusi, kad paspaudusi instrumento klavišus, ji gali valdyti vėją, Mora pradeda kelionę po miegantį pasaulį. Pažindama jį ir jame gyvenančias būtybes, Mora ieško būdų, kaip prikelti tą pasaulį iš snaudulio.

PARDAVIAU KLASIOKĘ, rež. Gantas Bendikas / 13 min.

Devyniasdešimtųjų pabaiga, provincijoje gyvenanti šešiolikmetė Inga pasiryžo viską mesti ir išvykti. Paauglė skuba ištrūkti iš savo pačios jaunystės, tačiau išlydėdami Ingą draugai bando įspėti apie pavojingą kelionę.

TECHNO, MAMA, rež. Saulius Baradinskas / 18 min.
Nikita mėgsta klausytis techno ir svajoja nuvykti į Berlyną, aplankyti žymųjį „Berghain“ klubą. Jo motina Irena dar nežino apie tokias sūnaus svajones, tad jų lūkesčiai greitai susikirs.

PILIGRIMAI, rež. Laurynas Bareiša / 1 val. 32 min.

Paulius ir Indrė atvyksta į Karmėlavą̨, kur lygiai prieš ketverius metus buvo nužudytas Pauliaus brolis, Indrės vaikinas Matas. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad jie neturi jokio konkretaus tikslo. Tačiau netrukus vietos gyventojai supranta, kas šie atvykėliai. Paulius mėgina išsiaiškinti įvykio aplinkybes, Indrė bando jį sulaikyti nuo neapgalvotų veiksmų, tačiau pati pradeda abejoti kelionės prasme. Galiausiai juodu patys sau turės atsakyti, kodėl čia atvažiavo ir ką ši kelionė pakeitė.

Renginys – atviras, nemokamas.
Renginys – fotografuojamas.

Renginį organizuoja – AVAKA kartu su Anykščių kultūros centru, projektą finansavo – Lietuvos kino centras.