VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Teatradieniai

Šventės

Mokslo ir žinių dieną, rugsėjo 1-ąją, Anykščių kultūros centras pradeda projektą - meninių renginių ciklas vaikams "TEATRADIENIAI".

Šio projekto misija - pažindinti vaikus įvairiais meno žanrais jau nuo pat mažumės. Padėti atrasti, jog menas yra labai įdomus ir naudingas dalykas asmenybės vystymuisi. Ugdyti kūrybiškumą, skatinti smalsumą, norą mokytis ir taip padėti augti laimingoms asmenybėms.
Skirtingi teatrai bus skirti vaikams nuo 0 iki 14 m. (tačiau tiek suaugę, tiek vyresni vaikai gali atrasti daug ir vaikams skirtuose kūriniuose)

Šiais metais pasirinkome kitokio teatro žanrą, kuris talpina ypač daug kūrybinių sprendimų ir yra skirtingų meno formų sintezė, tad...

Mokslo ir žinių dieną, rugsėjo 1-ąją, norime pakviesti į pirmąjį NEEILINĮ SPEKTAKLĮ tiksliau į TIKRĄ MOKSLINĘ LABORATORIJĄ , į Anykščius atvyksta šiek tiek iš meilės mokslui pamišęs Mokslininkas, kuris yra ir PINK FLOYD fanas !!!!
( Tëveliai jums papasakos apie Pink Floyd)


Trumpai APIE SPEKTAKLĮ:

VILNIAUS TEATRAS „LĖLĖ”
EVOLIUCIJA
Mokslinis nuotykis visai šeimai

Scenarijaus autorius ir režisierius - Šarūnas Datenis
Dailininkai - Antanas Dubra, Vladas Suncovas, Artiom Brančel
Animatorius - Justinas Vencius
Kompozitorė - Severija Janušauskaitė
Muziką atliko: Mantvydas Mockus (klarnetas), Valentinas Krulikovskis (vokalas), Šarūnas Datenis (vokalas)
Vaidina: Irmantas Jankaitis, Imantas Precas, Lijana Muštašvili, Karolis Algimantas Butvidas
Trukmė: 50 min.

Iš meilės mokslui lengvai pamišęs ekscentriškasis Mokslininkas spektaklio žiūrovus pakvies į savo mokslinę laboratoriją – čia jis atliks įvairius eksperimentus, išsikvies evoliucijos kelyje seniai išnykusius gyvūnus, o vaizdo projekcijomis iliustruos Visatos atsiradimo ir civilizacijų gimimo istoriją. Didysis sprogimas, gyvybės atsiradimas Žemėje, Juros periodas, ledynmetis, senovės civilizacijos ir šiuolaikinis žmogus – ši milijardais metų skaičiuojama istorija akimirksniu prabėgs atviros pamokos principu sukurtame spektaklyje, kuriame, paklūstant evoliucijos principams, tradicines teatro raiškos priemones papildys vaizdo projekcijos, o pasakojimą įgarsins originali šiuolaikinė muzika. Spektaklio kūrėjai siekė išradingai, žaismingai, bet ir visai rimtai papasakoti visų istorijų istoriją apie Visatos gimimo džiazą, kartu su žiūrovais paklaidžioti mokslo labirintais ir taip sužadinti vaikams smalsumą (o tėvams priminti jį tokį turėjus) saldžiaisiais mokslo vaisiais.

Bilieto kaina 3 Eur
(bilietai prekyboje nuo rugpjūčio 30 d., jų kiekis ribotas)

RECENZIJOS
Ramunė Balevičiūtė. VAIZDŲ EVOLIUCIJA // „7 meno dienos“, 2015 06 12
[...Jauna kūrėjų komanda – režisierius ir scenarijaus autorius Šarūnas Datenis, dailininkai Antanas Dubra, Vladas Suncovas ir Artiomas Brančelas, animatorius Justinas Vencius ir muzikos autorė Severija Janušauskaitė – su regimu įkvėpimu ėmėsi pasakojimo apie Žemės ir gyvybės atsiradimą. Nuostabu, kad šį pasakojimą pavyko sutalpinti Mažojoje „Lėlės“ salėje. Čia įkurta miniatiūrinė laboratorija, slepianti pačias įvairiausias lėlių ir objektų teatro galimybes. Šiuo požiūriu „Evoliucija“ tikrai išradinga ir turtinga: vaizdo projekcijos derinamos su rankomis sukonstruotais, iškirptais, nupieštais, suklijuotais objektais, mažutės detalės – su gigantiškomis lėlėmis arba vaidinančiais žmonėmis...]
Rūta Oginskaitė. PLEPUS MOKSLININKAS ĮTRAUKIA Į VISATOS DŽIAZĄ // Lietuvos rytas, 2015 06 10
[...Kiekvienas „Evoliucijos“ epizodas skatina galvoti, ar tik nebus mokslas itin smagi terpė menininkų vaizduotei. Daktaras aistringai pasakoja, kaip ilgai formavosi Visata, kiek daug milijonų, milijardų metų reikėjo, kol išsivystė žmogus ir kokie gyviai buvę iki jo. Štai tam reikalingas ekranas su Artiomo Brančelio ir Justino Vencio animacija, o scenoje – mikroerdvių ir mikrovaidmenų gausa. Tie mažieji personažiukai – lėlės, kai reikia parodyti, iš ko žmogus paveldėjo glitumą, lindimą, plėšrumą. Kiti su kaukėmis, nes prieš žmogų dar buvo žuvis, kuri jau turėjo stuburą...]



Projektą remia:
Lietuvos kultūros taryba
Lietuvos Respublikos kultūros ministerija
Krašto laikraštis „Šilelis"