VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Sukurk savo mandalą

Susitikimai

Indrė Šiliauskaitė

 

Mano Metų Mandala

 

Prieš mėnesį senasis, gamtinis, mėnulio kalendorius paskelbė naujus metus. Apsisukęs metų ratas vėl atnešė virpulį viduje – tiek visko nutiko, kad, rodos, išeitų visa istorijų knyga... Galbūt, ir jūs jaučiatės, tarsi norėtumėte sustoti ir nejudėti? Užmerkus akis – regėti plaukiant patį gyvenimą, kuris sukasi verpetais ir tykšta bangomis... Tiek metai, tiek viena diena gali reikšti pasaulio pradžią ir pabaigą. Tavo pasaulio, kurį kuri ir išgyveni. Jauti - tavo vidinis kosmosas patyrė didžiuosius sprogimus, naujų galaktikų atsiradimus ir kai kurių senųjų žvaigždžių mirtį. Buvo ypatingi metai.

Jau ne pirmą kilo noras pasinerti į savo Metų Mandalos kūrimo procesą, sutelkiant dėmesį į tą vidinių verpetų kūrybinę išraišką, įžeminimą popieriaus lape ar drobėje. Organiškos geometrinės pasikartojančios formos ir figūros, ratas po rato sukurtų raštų spalvinimas nuskaidrina protą, atneša ramybę, koncentraciją, atsipalaidavimą ir visišką pasinėrimą į kūrybinę-meditacinę praktiką. Ją kurdama galvoju apie tai, kas BUVO, ir apie tai, kokiame taške esu DABAR. Terapiškai yra labai svarbu asmeniniame gyvenime padėti tašką įvairiems gyvenimo įvykiams tam tikru metu. Kad tai turėtų PABAIGĄ. Tai tam tikras visų galų suvedimas ir išsigryninimas, po kurio eiti pirmyn tampa lengviau.

Mandala – tai sanskrito žodis, reiškiantis ratą. Jis naudojamas budizme meditacijai ir yra užpildytas simboliais. Mandala, kitaip tariant taisyklingos ir pasikartojančios geometrinės struktūros piešinys rate, yra visumos, harmonijos ir ciklo simbolis. Būtent dėl pasikartojančios struktūros ją galime kūrybiškai panaudoti, siekdami įprasminti tai, kas jau įvyko, ir pasitikti naują gyvenimo metų ciklą. Viskas, ką pavaizduojame mandalos rate - formos, spalvos, objektai - gali tapti praėjusių metų simboliniu atspindžiu, padėsiančiu geriau suvokti turėtas pamokas, atsisveikinti ir pasitikti naujus dalykus. Mandalos kūrybinis procesas padeda nurimti, sutelkti dėmesį į savo vidinį pasaulį, pailsėti. Mandalos piešimas padeda išvalyti protą ir susijungti su savimi.

Jau sekmadienį kviečiu pasinerti į mandalos kūrimo procesą kartu! Naudosime įvairias technikas ir priemones, eigoje padiskutuosime ir apie gebėjimą (ar "negebėjimą") piešti, kurti, improvizuoti - iš tiesų, juk kiekvienas žmogus gimsta turėdamas visas galimybes kurti! Manau, tuo ir patys įsitikinsite, reikia tik drąsos pabandyti...

 

O jei tikrai nori - prisijunk: https://www.facebook.com/events/5813325898717208/

Užsiėmimas vyks Anykščių socialinio ir bendruomeninio verslo bei paslaugų klasteryje Tilto g. 2.