VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

STOVYKLA VAIKAMS „GAMTOS SLĖNIS - GYVENIMO SIMULIACIJA“

Vaikams

AŠ ir aplinka 

Akcentai: Tikro maisto gamyba, žygis, rankdarbiai. Stovyklos metu iš paprastų maisto produktų (miltų, pieno ir pomidorų) gaminsime tikrą, neapolietišką picą, kalbėsime apie tai, kas yra tikras maistas, kodėl jis sveikas ir kuo skiriasi nuo parduotuvių lentynas užplūdusių pusfabrikačių. Naudodami antrines žaliavas gaminsime muzikos instrumentus, kalbėsime apie daiktų perdirbimą, jų antrą gyvenimą bei ekologiją. Patirsime naujai pagaminto ir veikiančio (grojančio) daikto džiaugsmą! Keliausime į žygį miško paunksmėje - įsiklausydami į aplinką mokysimės pažinti gamtą, pamatyti jos teikiamą naudą, o kartu ir pajusime, kaip buvimas gamtoje veikia mūsų pačių savijautą. Visi kartu organizuosime baigiamąjį stovyklos renginį, pasitelkdami priemones, kurias turime aplinkui. Ugdysime komandinį darbą, kūrybiškumą, iniciatyvumą.

AŠ ir mano vidus 

Akcentai: pagrindinio stovyklos renginio organizavimas ir planavimas pasitikėjimo pratimai, tikslų kėlimasis, refleksija. Mokysimės pažinti save, ieškosime savo stipriųjų pusių, išsikelsime tikslus, pasiskirstysime atsakomybėmis. Ne tik vykdysime stovyklos vadovų nurodymus, bet visi kartu planuosime ir organizuosime pagrindinius stovyklos akcentus. Ieškosime savojo, unikalaus „aš“ imdamiesi iššūkių ir reflektuodami patirtis.

AŠ tarp kitų 

Akcentai: bendra rytinė mankšta, medijų pamokos, arbatos ceremonijos, kolektyviniai vakarai, komandos formavimo užduotys. Mokysimės dirbti komandoje, išklausyti ir išgirsti kito nuomonę. Pasiskirstysime vaidmenimis ir atsakomybėmis. Į šiuolaikines technologijas pažvelgsime nauju kampu, išryškinsime prasmingas socialinių tinklų panaudojimo kryptis. Mokysimės bendrauti, megzti draugystes, pagarbiai elgtis su esančiais šalia ir mus supančia aplinka.

Stovyklos vadovai:  

Stovykloje dirbs profesionalūs ir patyrę jaunimo darbuotojai, renginių organizatoriai, medijų specialistai Paulius Briedis ir Simona Ševčenkaitė.

Paulius - multimedijos specialistas, jaunimo darbuotojas, dirbęs Vilniaus atviruose jaunimo centruose, šiuo metu Anykščių rajone dirba vaikų dienos centre, švietimo pagalbos tarnyboje, bei mobilų darbą su jaunimu. 

Simona - vizualinės komunikacijos specialistė, ilgametė vaikų stovyklos “Lietuvos atgaja” savanorė, vėliau ir viršaitė. Kuravo Vilniaus atvirą jaunimo centrą “Bazė”, šiuo metu dirba Pasaulio anykštėnų bendrijoje, Anykščiuose organizuoja renginius, koncertus, meno parodas. 

Paulius ir Simona domisi tvariu gyvenimo būdu“pasidaryk pats” judėjimu, maisto gamyba bei tikro ir laukinio maisto paieškomis.

Stovykla vyks: nuostabaus grožio sodyboje, esančioje miško apsuptyje, atokiau nuo miesto šurmulio, adresu: Ramaškonių k. 7A, Ramaškonys, Anykščių raj. 

Stovyklos kaina: 249 Eur/asm. (dalyvavimas patvirtinamas, kuomet yra sumokamas 100 Eur avansinis mokestis). 

Į kainą įskaičiuota:

- Maitinimas (pusryčiai, pietūs, vakarienė, naktipiečiai);

- Nakvynė jaukiuose kambariuose;

- Užsiėmimas skirtos priemonės;

- 24 val. priežiūra ir pagalba (užtikriname, kad dalyviai bus saugūs veiklų ir užsiemimų metu, taip pat pasirūpinsime priežiūra gamtoje);

- Stovyklos vadovų ir lektorių paslaugos. 

Visos stovyklos metu mus maitins profesionalus šefasnakvosime patogiuose mediniuose namukuose, o kelsimės su būgnais ir mankšta!

Daugiau informacijos telefonu:  (8-693) 135 77 

Ankstesnių stovyklų kadrus rasite mūsų socialiniuose tinkluose ir svetainėje jaunimoklubas.lt