VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Spektaklis „Velnioniškai vienas"

Spektakliai

Liepos mėn. 9 d. 14 val. Arklio muziejuje
(Niūronių k. Anykščių r.)

 

Anykščių kultūros centro teatro spektaklis „Velnioniškai vienas" (pagal Pauliaus Širvio poeziją). Režisierius Jonas Buziliauskas.

 

Vaidina du aktoriai. Veiksmas vyksta stoties bufete, kuriame susitinka nepažįstami žmonės: bufetininkė ir vienišas sušalęs žmogus, kuris poeto Pauliaus Širvio eilėmis pasakoja savo nelaimingos meilės istoriją. Tai spektaklis apie vienatvę, ilgesį, apie norą ką nors pakeisti. Vieniši abu, ir tas kuriam gyvenimas jau prabėgo, ir ta, kuriai dar viskas priešakyje.

 

Spektaklis dažnai rodomas netradicinėse erdvėse: kavinėse, lauko aikštelėse, kamerinėse patalpose ir kitur. Spektaklis rodytas virš trijų šimtų kartų įvairiuose Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Minint poeto jubiliejų rodytas minėjimuose jo tėviškėje Dusetose ir Aleksandravėlėje (Rokiškio raj.), vaidinant Maironio muziejuje Kaune spektaklį stebėjo ir labai teigiamai įvertino poeto žmona Birutė. Spektaklio trukmė 40 min.

 

Organizatoriai ir rėmėjai: A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialinis muziejus, Arklio muziejus, Anykščių rajono savivaldybė, Anykščių kultūros centras, Lietuvos kultūros taryba.