VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Spektaklis – Koncertas „NEIŠMOKTOS PAMOKOS“. Menų Spaustuvė

Spektakliai

Profesionalių teatrų nacionalinės dramaturgijos festivalis PAKELEIVINGI.

Spalio 16 d., penktadienį, 18 val.

Menų spaustuvės spektaklis-koncertas „Neišmoktos pamokos“.

Pjesės autorius ir režisierius  Aleksandr Špilevoj | muzikos kompozicija ir atlikimas Colours of Bubbles | šviesų dailininkas Povilas Laurinaitis | garso režisierius Darius Jurašius | scenografijos ir kostiumų dailininkė Rūta Lendraitytė Utalla | trupės koordinatorė Gintarė Mikulėnienė.

Vaidina Greta Grinevičiūtė, Paulius Markevičius, Greta Petrovskytė, Severina Špakovska, Aleksandr Špilevoj.

Trukmė 100 min.

„Neišmoktos pamokos” – tai spektaklis-koncertas, kurio pagrindu tapo įkvepianti Aleksandr Špilevoj pjesė, kuriai naujų, ypač ryškių spalvų ir akcentų suteikia teatro ir indie rock muzikos sintezė.

Keturi aktoriai, penki muzikantai ir dvylika muzikinių – tekstinių kompozicijų, susijungiančių į vieną istoriją, skatinančią atlikėjus ir žiūrovus pradėti iš naujo mokytis dalykų, kurių mūsų kažkodėl nemokė mokykloje – ten, kur mes ir turėjome būti ruošiami gyvenimui, kur mes turėjome mokytis esminių dalykų, kur kas svarbesnių nei trigonometrijos lygčių sprendimas, trumpų ir ilgų distancijų bėgimas, istorinių datų kalimas… Bet „Neišmoktų pamokų” veikėjai nepaskęsta kaltinimuose mokyklai ar juos mokiusiai kartai. Įstrigę nesibaigiančiame lėkime, savo ambicijose, baimėse, savęs nepriėmime, senuose juos stabdančiuose įsitikinimuose, spektaklio herojai savo paieškose trumpam sugrįžta į aštuntą klasę, kuri jiems primena apie tai, kokias dideles spragas jie turi savęs ir savo pasaulio pažinime. 

„Kviečiame žiūrovus į bendravimą su mumis, su muzika, su tekstais, su savimi. Labai norėjome sukurti spektaklį, kuris būtų įdomus ne tik prisiekusiems teatralams, bet ir tiems, kas teatre apsilanko dar rečiau nei bažnyčioje. Ir esu tikras, kad mums tai puikiai pavyko. Taip, tai pats tikriausias šiuolaikinis teatras, bet tuo pačiu tai ir tikras gyvo garso koncertas. Todėl mes ne mokysime, bet mėgausimės šiuo muzikiniu vyksmu kartu su jumis. Ir galbūt tai pažadins mūsų ir jūsų norą išmokti ir pažinti šiek tiek daugiau to, ko nesimokėme iki šiol?” – pjesės autorius ir spektaklio režisierius Aleksandr Špilevoj 

 *spektaklis nominuotas Auksiniam scenos kryžiui “Teatras+” kategorijoje.

Bilietais prekiauja Kultūros centro kasa ir Tiketa.lt, kaina 12, su nuolaida 9 eurai.