VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Pavasario stovykla „Gamtos slėnis: pavasario linksmybės“

Susitikimai

Pavasaris skirtas linksmintis ir leisti laiką gamtoje!
Kviečiame 8-14 metų vaikus trumpam pamiršti miesto gyvenimą ir visa galva nerti į miško, žaidimų ir kūrybos nuotykį.

Mūsų tikslas - kuo interaktyviau pažinti gamtą ir išmokti joje būti. Užsiimsime augalų ir gyvūnų tyrinėjimu, daržininkavimu ir savo pačių maisto gaminimu bei svarbiausia - visi drauge mokysimės atsakingai stovyklauti ir tinkamai pasiruošti išgyvenimui gamtoje.
O kur dar dainos, smagios istorijos ir naujos draugystės!

Kas mūsų laukia?
Susipažinsime su laukine gamta. Kartu su laukinių valgomų augalų žinovu leisimės į patyriminį žygį, ieškosime pirmųjų pavasario gėrybių. Kelionės metu žaisime žaidimus, atliksime užduotis bei įveiksime įvairias kliūtis, tai geriau pažindami gamtą ir vieni kitus. Miške įsikursime stovyklą, aptarsime stovyklavimo subtilybes bei išgyvenimo gamtoje principus.
Laukinę gamtą mokysimės prisijaukinti - žaisime simuliacinį daržininkystės žaidimą, kuris priminins vaikų mėgstamą kompiuterinį žaidimą „Farmville“. Kursime savo svajonių ūkį ir auginsime mums labiausiai patinkantį maistą.
Simuliaciją paversime realybe. Aplankysime gyvūnų ūkį „Anūkis“ bei Anykščių mero puoselėjamą „Traupio“ botanikos sodą, kur iš arti pamatysime, kaip galima draugiškai prisijaukinti gamtą. Vakare ragausime maistą, mūsų pačių "užaugintą" daržininkystės simuliacijoje. Pakalbėsime apie teisingo auginamo, sveiko maisto svarbą.
Vakarus praleisime jaukiai ir kūrybiškai - su dainomis ir istorijomis prie laužo.

Kur gyvenisme?
Nuostabaus grožio sodyboje, esančioje miško apsuptyje, atokiau nuo miesto šurmulio, adresu: Ramaškonių k. 7A, Ramaškonys, Anykščių raj.

Stovyklos vadovai:
Paulius - multimedijos specialistas, jaunimo darbuotojas, dirbęs Vilniaus atviruose jaunimo centruose, šiuo metu Anykščių rajone dirba vaikų dienos centre, švietimo pagalbos tarnyboje, bei mobilų darbą su jaunimu.
Simona - vizualinės komunikacijos specialistė, ilgametė vaikų stovyklos “Lietuvos atgaja” savanorė, vėliau ir viršaitė. Kuravo Vilniaus atvirą jaunimo centrą “Bazė”, šiuo metu dirba Pasaulio anykštėnų bendrijoje, Anykščiuose organizuoja renginius, koncertus, meno parodas.
Arnas - yra šaulių sąjungos narys, vaikų vasaros stovyklų vadovas, turintis patirties dirbant su vaikais ir jaunimu. Dalyvauja įvairiuose projektuose ir domisi jaunimo galimybėmis Lietuvoje. Susipažinę su Arnu vaikai ne tik išmoks apie išgyvenimo gamtoje subtilybes, gamtos pažinimą, bet ir mokysis save išreikšti per muziką.

Stovyklos kaina: 290 Eur/asm. (dalyvavimas patvirtinamas, kuomet yra sumokamas 140 Eur avansinis mokestis).
Į kainą įskaičiuota:
- Maitinimas (pusryčiai, pietūs, vakarienė, naktipiečiai);
- Nakvynė jaukiuose kambariuose;
- Užsiėmimas skirtos priemonės;
- 24 val. priežiūra ir pagalba (užtikriname, kad dalyviai bus saugūs veiklų ir užsiemimų metu, taip pat pasirūpinsime priežiūra gamtoje);
- Stovyklos vadovų ir lektorių paslaugos.
Stovyklos vietų skaičius ribotas TIK 13 vaikų, todėl užtikrinamas individualus dėmesys kiekvienam dalyviui.

REGISTRACIJA https://forms.gle/BqN3aXJLpbiMfXQUA

Visos stovyklos metu mus maitins profesionalus šefas, nakvosime patogiuose mediniuose namukuose, o kelsimės su būgnais ir mankšta!

Daugiau informacijos telefonu: (8-693) 135 77

Ankstesnių stovyklų kadrus rasite mūsų socialiniuose tinkluose ir svetainėje www.jaunimoklubas.lt