VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Parfumeriniai nuotykiai su Edita Vigelyte

Menas

Pavasarį laukai ir miškai, upės ir ežerai paskleidžia mums šaltuoju metų laiku primirštus kvapus. Pasikalbėti apie vieną esminių žmogaus pojūčių – uoslę ir vieną išraiškingiausių asmeninio įvaizdžio aksesuarų – kvepalus ir juos išbandyti uodžiant balandžio 10 d. 14 val. kviečia gamtos ir poilsio parkas Gradiali Anykščiai.

Kokia tikroji parfumerijos reikšmė, lydinti žmones daugybę šimtmečių? Kaip keitėsi kvepalų kūrimas ir vartojimas moderniaisiais laikais? Kiek svarbu kvepalų pasirinkimas šiuolaikiniam žmogui? Kokia yra aromatų „švelniosios manipuliacijos“ galia?

Parfumerijos realybė ir dažniausiai pasitaikantys mitai - raskime ir dekonstruokime kartu su parfumerijos edukatore ir lietuvių kilmės parfumerijos autorių darbų ekspozicijos SCENT SYNDICATE prodiusere Edita Vigelyte.

Kalbėti apie parfumerijos meną ir neužuosti aromatų būtų keista. Todėl ne tik diskutuosime, bet ir „degustuosime“.

Smalsiausioms nosims pasiūlysime profesionalių Lietuvos parfumerijos autorių sukurtų kvepalų: FUMparFUM / created by Aistis Mickevičius (Vilnius LT), EXALTATUM by Eglija Vaitkevičė (Londonas, UK), Art de Parfum / Rūta Degutytė - Humphreys (UK / FR), BIOKOS AROMA (Vilnius, LT).

Patikusius kvepalus bus galima įsigyti renginio metu.

Visus dalyvius gamtos ir poilsio parkas Gradiali Anykščiai vaišins firminiu pyragu ir kavos puodeliu.

Dalyvių registracija yra būtina elektroniniu paštu anyksciai@gradiali.com arba telefonu 8614 00090.