VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

NE-MIEGANTYS MIESTAI Anykščiuose

Menas

Ne-miegantys miestai – tai projektas įvairiausiais renginiais, dirbtuvėmis bei miestelėnų iniciatyvomis žadinantis net 5 Lietuvos miestus, kurių vienas – tai mūsų Anykščiai. Spalio 3 d. jis atgabens veiklas, kuriose kiekvienas turės galimybę atrasti, sužinoti ar susikurti kažką įdomaus.

Didžioji dalis veiklų bus išrikiuota upės pakrante, o blogo oro atveju kelsis į Anykščių kultūros centrą.

DIENOS PROGRAMA:

PASIVAIKŠČIOJIMAI

13.00 val. ir 15.00 val. – Ekskursija po Anykščius. Ekskursijos metu išgirsite įdomiausias vietos istorijas ir iš naujo atrasite savą miestą!

Ekskursijos nemokamos, tačiau prašome registruotis spustelėjus ant nuorodos https://forms.gle/R2oycwXdRZTr1eF69 Lauksime atvykstant!

DIRBTUVĖLIŲ ERDVĖ
15.00-19.00 val.

– EKO dirbtuvėlės – nebenaudojamas pakuotes paverskime smagiais suvenyrais savo namams.
– Miesto sodai – išmokite autentiškos sodų pynimo tradicijos naudojant netikėtas priemones.
– Atvirukų dirbtuvės – spalvotos grafikos dirbtuvės pakvies ryškiausiais ne-miegančių miestų simboliais išmarginti atvirukus ar knygų skirtukus.
– Origami menas – subtilus grožis gimstantis iš popieriaus lapo ir truputėlio kantrybės. Pažinkite nuostabų rytų kultūros fenomeną!
– Dirbtuvės „Feel the light/ liet. „Piešimas šviesa“. Su „Feel the Light“ fotografų pagalba patys sukursite įspūdingas piešimo šviesa fotografijas.

MIESTIEČIŲ INICIATYVOS

– Anykštėnus kviečiame dalintis knygomis. Išmainykite perskaitytą knygą į naują nuotykių romaną, meilės dramą ar dėmesį kaustantį detektyvą! Čia jūsų lauks knygų mainų lentyna.
– Kaimynės pyragas visada skanesnis. Pyraginių iniciatyva ragina išdrįsti pavaišinti kaimynus savo firminiu pyragu ar sausainiais. Arbata pasirūpins ETNO žolelių arbatos meistrai.
– Kambarinių augalų stotelė. Tetos padovanotas papartis nebedžiugina? Galite pasidalinti mylimo kaktuso atžalomis? O galbūt dairotės pirmojo augalo savo namams? Augalų mylėtojus kviečiame į „Ne-miegančių miestų“ kambarinių augalų stotelę, kurioje bus galima mainytis daigais ar tiesiog pabendrauti apie kambarinių gėlių puoselėjimą