VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

NACIONALINĮ DIKTANTĄ KVIEČIAME RAŠYTI ANYKŠČIŲ RAJONO SAVIVALDYBĖJE

Mokymai

Nacionalinio diktanto organizatoriai kviečia visus šalies gyventojus prisijungti prie kalbos puoselėjimo iniciatyvos ir rašyti diktantą. Nacionalinis diktantas vyks kovo 2 d., penktadienį, 11 val. Transliacijos per LRT radiją ir internetu trukmė maždaug 40 min. Anykščių rajono gyventojai kviečiami Nacionalinį diktantą rašyti Anykščių rajono savivaldybėje, adresu J. Biliūno g. 23, III aukšto salėje. 
„Taisyklinga kalba ne tik įmonės ar organizacijos prestižas, tai pirmiausia pagarba savo valstybei, savo šaknims ir istorijai. Kolektyvų, rašančių diktantą, būrys kasmet vis daugėja. Tikimės, kad šiemet jų bus dar daugiau. Nėra jokių išankstinių reikalavimų dalyviams – pakanka turėti popieriaus, rašiklį ir galimybę klausyti radijo transliacijos“, – sakė Nacionalinio diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė.
Pernai Nacionalinį diktantą rašė bankų, informacinių technologijų, energetikos, ligoninių atstovai. Diktantas buvo organizuojamas ministerijose, prie popieriaus lapų su rašikliais palinko ir kariškiai.
Praktiniai patarimai, rašysiantiems diktantą:
I etapas
Rašyti diktantą gali visi – tam reikalingas tik radijo arba interneto ryšys, popieriaus lapas ir rašiklis.
Kadangi apie rezultatus asmeniškai bus informuoti tik geriausiai parašiusieji ir patekusieji į konkurso finalą, rekomenduojama pasidaryti savo diktanto kopiją (pvz., nuotrauką mobiliuoju telefonu). Kovo 5 d. originalus tekstas bus paskelbtas www.diktantas.lt ir www.vlkk.lt (su rašybos ir skyrybos paaiškinimais).
Kiekvienas diktantą rašęs asmuo lapo viršuje būtinai turi nurodyti vardą, pavardę, kontaktinį telefoną, e. paštą ir įmonę, kuriai atstovauja.
Į diktanto finalą kviečiami geriausiai diktantą parašę asmenys (iki 4 klaidų).
Finalo dalyviai varžysis raštingiausio moksleivio, raštingiausio suaugusiojo bei raštingiausio užsienio lietuvio kategorijoje.

Nacionalinio diktanto organizatorių
ir Anykščių rajono savivaldybės informacija