VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Miesto šventės metu: GJan (Greta Jančytė) su gyvo garso grupe

Koncertai

GJan (Greta Jančytė) –  muzikinė sensacija iš Lietuvos, pirmoji dainininkė išpopuliarėjusi internete.  2012 metais „Youtube“ pasirodė jos pirmasis singlas „Not Afraid“. Dainos klipas sulaukė viso pasaulio internautų staigaus ir milžiniško susidomėjimo  ir 5 milijonų peržiūrų.

Antras singlas „Tattoo“ taip pat mėgavosi didžiule sėkme (3 mln. peržiūrų), trečias  „I Need Your Love“ – 3, 5 mln.

Tapo aišku, kad vos septyniolikos sulaukusios lietuvės muzikinė sėkmė – neatsitiktinė. Daugeliui buvo sunku patikėti, kad tokius puikius, hitais tapusius, kūrinius mergina ne tik įdainavo, bet ir sukūrė.

GJan tapo ne tik interneto sensacija, bet ir itin ryškiai sužibusiu talentu, didžiausia Lietuvos tarptautine muzikos viltimi. Taip ją pakrikštijo žiniasklaida, greitai suuodusi, kad mokykloje dar besimokančia atlikėja ir dainų kūrėja jau domisi pasaulio garso įrašų kompanijos.

Baigusi mokyklą GJan įstojo į Vilniaus dailės akademiją. Taip pat daug keliavo ir užmezgė nemažai kontaktų tarp Europos ir Amerikos pramogų verslo atstovų. 

2016 metais pasirodė naujas singlas ir vaizdo klipas „Wild“.  2017-tais išleistas singlas  „Wasn’t easy“  – akivaizdus įrodymas, kad GJan dainos per kelis metus progresavo ir įgavo brandesnį skambesį. Jos unikalus balso tembras su kiekvienu nauju kūriniu turi vis ryškesnį atspalvį, balse girdima emocija stiprėja ir tampa vis tvirtesne.  Dainininkė vis labiau pasitiki savimi, vis aiškiau supranta, ką nori pasakyti. 

2017 metais Gjan pirmą kartą uždainavo lietuviškai. Drauge su Marijonu Mikutavičiumi įrašė titulę dainą režisieriaus Donato Ulvydo filmui „Emilija iš Laisvės alėjos“. Kūrinys pavadintas „Ar tu esi tas?“ sulaukė daugybės  gerbėjų liaupsių ir raginimų pristatyti daugiau dainų lietuvių kalba.

Ilgai laukti pirmosios  GJAN  lietuviškos dainos nereikėjo. „Paskui tave“  pavadintas kūrinys  per pirmus penkis mėnesius surinko per 3 milijonus peržiūrų, buvo nominuotas metų kūriniu ir tapo labai aiškiu ženklu kūrėjai: žmonės laukia dar. Po tokios sėkmės Gjan pristatė ir antrąją lietuvišką dainą „Tabletė“. Tapo aišku, kad  nuo šiol galime laukti ir angliškų, ir  lietuviškų kūrinių.

Iki šiol yra išleisti keturi GJan lietuviški kūriniai ir visi jie sulaukė milžiniško klausytojų populiarumo ir milijoninių peržiūrų. Daugiausiai peržiūrų (maždaug 6 milijonus) turi pirmasis lietuviškas GJan kūrinys „Paskui tave“, tačiau ją spėriai vejasi ir aplenks daina „Melagė“ (5 milijonai). Naujausia daina „Karaliai“ jau perkopė savo pirmąjį milijoną, o GJAN jau baigia įrašyti pirmąjį lietuvišką albumą, kuris pasirodys jau šį rudenį.