VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijos Simfoninio orkestro koncertas

Koncertai

Lapkričio 15 d., ketvirtadienį, 17:30 val. Anykščių menų inkubatoriuje – menų studijoje (J. Biliūno g. 53) Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijos Simfoninio orkestro koncertas.

Dalyvauja – LMTA simfoninis orkestras (vad. Martynas Staškus). Solistės – Monika Čepytė (smuikas), Erika Ieva Eriksonaitė (smuikas), Ulijona Pugačiukaitė (smuikas).

Dirigentas – Martynas Staškus, koncerto vedėja – Justė Jankauskaitė.

Programoje – C. M. von Weber, L. Bernstein, B. Dvarionas.

Organizatoriai – Anykščių menų centras kartu su Anykščių menų inkubatoriumi.

Koncertas nemokamas!

 

LMTA simfoninis orkestras koncertuos Anykščių menų inkubatoriuje

 

Lapkričio 15 d. Anykščių menų centro kvietimu Anykščių menų inkubatoriuje-menų studijoje koncertuos Lietuvos muzikos ir teatro akademijos simfoninis orkestras. Jau daugiau kaip pusę amžiaus gyvuojančiam jaunimo kolektyvui diriguos jo dabartinis meno vadovas doc. Martynas Staškus. Solistės – trys perspektyvios jaunosios smuikininkės Ulijona Pugačiukaitė, Erika Ieva Eriksonaitė ir Monika Čepytė.

 

Koncerto programa sykiu ir klasikinė, ir jaunatviška. Skambės iškilminga Carlo Maria von Weberio (1786–1826) operos „Oberonas“ uvertiūra, nuotaikingi Leonardo Bernsteino (1918–1990) „Simfoniniai šokiai“ iš miuziklo „Vestsaido istorija“ ir operetės „Kandidas“ uvertiūra, o taip pat – lietuvių muzikos klasiko Balio Dvariono Koncertas smuikui ir orkestrui h-moll.

 

Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti būtent į Balio Dvariono kūrinio atlikimą, mat tris Koncerto h-moll dalis pasikeisdamos atliks trys jaunosios solistės: I dalį „Andante semplice“ grieš Ulijona Pugačiukaitė (prof. Rusnės Mataitytės klasė), lyriškąją 2 dalį „Andante, molto sostenuto“ – Erika Ieva Eriksonaitė (prof. Jurgio Dvariono klasė), o judriąją III dalį „Vivo“ – Monika Čepytė (doc. Rūtos Lipinaitytės klasė).

 

B. Dvariono Koncerto h-moll atlikimas pareikalaus iš smuikininkių ypatingo susiklausymo – pirmajai uždavus interpretacinį toną, jį turės pratęsti antroji atlikėja, o iš jos muzikinę estafetę perims trečioji solistė. Kita vertus, toks kūrinio atlikimas taps ir savotišku smuikininkių mini konkursu.

 

LMTA simfoninis orkestras gyvuoja jau 65 metus – jis buvo įsteigtas 1953-aisiais – ir yra bene antrasis seniausias iš dabar gyvuojančių Lietuvos simfoninių kolektyvų. Skirtingais laikotarpiais su šiuo jaunimo orkestru dirbo ir jį ugdė prof. Abelis Klenickis, prof. Jurgis Fledžinskas, prof. Juozas Domarkas, prof. Gintaras Rinkevičius, doc. Laurynas Vakaris Lopas, doc. Robertas Šervenikas. Nuo 2013 m. orkestrui vadovauja dirigentas doc. Martynas Staškus.

 

LMTA simfoninis orkestras gastroliuoja Lietuvoje ir svetur, atlieka ne tik klasikinį repertuarą, bet yra parengęs ir lietuvių kompozitorių kūrinių premjerų, dalyvauja jaunimo orkestrų festivaliuose ir įvairiuose tarptautiniuose projektuose. Antai, lapkričio 7 d. LMTA simfoninio orkestro muzikantai dalyvaus visame pasaulyje žymaus Karališkojo „Concertgebouw“ orkestro koncerte Vilniuje, kur Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre drauge su garsiuoju kolektyvu atliks C. M. von Weberio „Oberono“ uvertiūrą. Tad Anykščių klausytojai lapkričio 15 d. išgirs jau nugludintą šio kūrinio interpretaciją.

 

Renginį ves Justė Jankauskaitė.

 

Anykščių menų inkubatoriuje LMTA simfoninis orkestras koncertuos pirmą kartą. Po šio pasirodymo visa koncerto programa bus pristatyta ir Vilniuje.
 

LMTA Simfoninio orkestro koncertas Anykščių menų inkubatoriuje-menų studijoje (J. Biliūno g. 53, Anykščiai) – lapkričio 15 d., ketvirtadienį, 17:30 val. Įėjimas laisvas.

LMTA informacija
2018 11 02