VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Kai susitinka vasara su rudeniu

Šventės

 Žolinių šventė ir Svėdasų 519- asis gimtadienis 
„Kai susitinka vasara su rudeniu“

Rugpjūčio 15 dieną į vasaros ir rudens susitikimą kviečia Svėdasai! Žolinės šventės metu minėsime ne tik žolynų šventę, bet ir Svėdasų miestelio 519-ąjį gimtadienį. Įvairiose Svėdasų miestelio erdvėse skambės muzika, šurmuliuos teatras, svėdasiškės ponios kvies aplankyti jų kampelį, mažųjų svėdasiškių ir miestelio svečių lauks įvairūs žaidimai. Šventę vainikuos grupės „Kely“ koncertas. 

Šventė prasidės 10 valandą Šv. Mišiomis aukojamomis Svėdasų Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje. Buvo sakoma, kad jei kas žolynų puokštės Žolinės metu rankose neturi, tai tam velnias savo uodegą į delną įkiš. Todėl, kad taip nenutiktų dar prieš Šv. Mišias svėdasiškiai ir Svėdasų miestelio svečiai bus kviečiami susirišti žolynų puokštę. Žolynų stalas visų lauks Svėdasų miestelio centre prie akmens. 

Po Šv. Mišių, apie 11 valandą, prie pagrindinės Svėdasų miestelio gatvės veiks mugė. Mugėje šurmuliuos Anykščių kultūros centro Svėdasų skyriaus mėgėjų teatro „Iliuzija“ personažai, kurie visus linksmins gyvaisiais paveikslais. 

Mugei vis dar šurmuliuojant, 11:30 valandą, Svėdasų miestelio centre, priešais Anykščių kultūros centro Svėdasų skyrių, visus linksmins Kupiškio kultūros centro Noriūnų padalinio liaudiškos muzikos kapela „Iki ryto“, vadovė Irena Jėčiuvienė. 
Tuo pat metu svėdasiškių ponių kampelis kvies pasivaišinti namuose keptais pyragais, o mažųjų ir šiek tiek didesnių svėdasiškių bei miestelio svečių lauks įvairūs žaidimai. 

Muzikai nutilus, mažiesiems pažaidus ir paragavus skaniųjų pyragų 12:30 valandą Svėdasų miestelio centre, priešais Anykščių kultūros centro Svėdasų skyrių, kviesime visus pažiūrėti Anykščių kultūros centro Skiemonių skyriaus mėgėjų teatro spektaklį, Kazys Binkis „Kai atsarga daro gėdą“, režisierius Gintautas Eimanavičius. 

Šiek tiek pailsėjus, 18 valandą, šventė tęsis toliau. Į Anykščių kultūros centro Svėdasų skyriaus kiemelį kviesime visus ir didelius ir mažus. Šventę vainikuos grupės „Kely“ koncertas. 

Šventės metu bus eksponuojama Danutės Žekonienės tapybos darbų paroda. 

Šventėje lauksime visų! Ir didelių, ir mažų! Tikime, kad ši šventė nors trumpam Jus atitrauks nuo kasdienių darbų ir rūpesčių. Jus pralinksmins ir skatins nusišypsoti saulei, žmogui, artėjančiam rudeniui!