VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

IZRAELIO KINO SEANSAI ANYKŠČIUOSE. FILMAS „KAPO JERUZALĖJE“

Menas

Projektas „Izraelio kinas tavo mieste“ Anykščiuose prasidės vasario 22 d. 18 val., Anykščių kultūros centro koncertų salėje. Projekto filmai taip pat bus rodomi kovo 1, 8, 15 d. 18 val. ir kovo 24 d. 15 val. (Taip pat Anykščių kultūros centro koncertų salėje). Įėjimas – nemokamas.

Kapo Jeruzalėje, 2015, rež. Uri Barbash, 98 min, Izraelis. Kovo 24 d., 15 val., Anykščių kultūros centro koncertų salėje
Filmo anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=LPPzboziPKw  
Istorinė drama, paremta tikra istorija. Filmo siužete vaizduojami 1946 m. Pagrindiniai filmo veikėjai – pora, kuri išgyvenusi Aušvice, atvyksta į Jeruzalę. Bruno yra gydytojas ir Sara – pianistė. Drauge jie bando reabilituoti savo gyvenimus ir meilę apgultame Jeruzalės mieste Nepriklausomybės karo metu. Pasitelkiant Aušvico stovyklos bloko viršininko pavaduotojo ir keleto kalinių iš jo bloko, kurie išgyveno stovyklos baisumus, vaidmenis, filmas iškelia žmogaus moralines ir išgyvenimo dilemas. Filmo herojai, emigravę į Izraelį keturiasdešimtaisiais, vis dar kovoja su savimi dėl naujo gyvenimo pradžios naujai gimusioje Izraelio valstybėje.