VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Grupės „Smetonos ūsai“ albumo „Trunksmas“ programos pristatymas

Koncertai

Rugpjūčio mėn. 15 d. 16 val. folkloro grupė „Smetonos ūsai" Arklio muziejuje pristatys programą: Aukštaitijos muzikantų melodijos iš debiutinio albumo „Trunksmas“.

 

„Smetonos ūsai“ – tai trijų muzikantų grupė, grojantys praėjusio šimtmečio pradžioje skambėjusias šokių melodijas: polkas, valsus, fokstrotus ir figūrinius šokius.

Grupės išsiskiria savo unikalia aukštaitiška instrumentu sudėtimi: smuikas, lietuvių gamybos Peterbugo armonika ir pačio būgnininko pasigamintu, dabar tik muziejuose sutinkamu, orkestriniu būgnu su lėkšte ir trikampiu. Trio yra gerai žinomas tradicinių šokių mylėtojams.

Šiais metais pilną muzikinę istoriją išgirstą iš Aukštaitijos muzikantų Smetonos ūsai sudėjo į debiutinį albumą „Trunksmas“. Trunksmas senų senovėje, o gal dar ir dabar, buvo vadinamas stiprus gėrimas, kaip ir nuo šio gėrimo taip ir nuo geros muzikos norisi šokti.

Edita Gumauskaitė – smuikas; Martynas Vingrys – Peterburgo armonika, mygtukinė armonika; Artiom Opperman – orkestrinis bugnas, būbinas.

 

Organizatoriai ir rėmėjai: A. Baranausko ir A. Vienuolio-Žukausko memorialinis muziejus, Anykščių kultūros centras, Anykščių rajono savivaldybė, Lietuvos kultūros taryba.