VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Fotografijos parodos "Esu Saulė" atidarymas

Parodos

Lapkritis - paslaptingas metas, kai žeme vaikšto pačios įvairiausios dvasios. Kviečiame į fotografės Saulės Nikontės parodą "esu Saulė", kurioje pagrindinį vaidmenį atlieka šviesa, rūkas ir miškas.
Parodos atidarymas: lapkričio 4 d. 17 val.

Apie autorę 

Esu Saulė. Gimiau ir augau Kaune, kaip mano tėvai ir dalis senelių. Baigiau Kauno Dailės gimnaziją ir taikomosios grafikos bakalaurą VDA. Šiame gyvenimo etape esu mikro prekės ženklo „Troboje“ įkūrėja ir puoselėtoja.

Mažiau lėkimo - daugiau laiko maloniai ir prasmingai veiklai, santarvė su pačia savimi ir pažinimas, savęs, artimo žmogaus ir aplinkos, laisvė rinktis kaip, su kuo gyventi, atsistoti ir išeiti valandai su šunimis ir fotoaparatu, daugiau judėjimo, mažiau rutinos, laisvė gyventi be skolų ir paskolų – paskatino ieškotis namų ne mieste.

Be galo džiugu, kad kuriamės beveik 100 metų skaičiuojančioje sodyboje netoli Anykščių. Kaip hobį ir saviraiškos priemonę pasirinkau gamtos fotografiją. Atsikrausčius iš miesto tiesiog vaikčiodavau apylinkėse, viskas buvo įdomu, degiau noru pažinti su kieme augančius augalus, perinčius paukščius, grybus, nuostabu, kad gamtoje nieko nėra nenaudingo, viskas susiję, papildo, prisitaiko ir suka amžiną ratą.

Išsirinkus savo mėgiamas vietas, stebiu kaip kinta šviesa nuo paros ir metų laiko, kaip tam pačiam lopinėly laukinės pievos žiedas keičia žiedą, kaip žiemą būna tylu, o pavasaris net vibruoja paukščių balsais, o tu toks mažytis niekutis. Tai įžemina, pripildo ir įkvepia noru dalintis. Per nuotraukas.

Pristatau po kelis kadrus iš ciklų „Saulė ir Rūkas“, bei „Saulė ir Miškas“
2019-2022

Paroda veiks mėnesį.