VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Dovilės Gudačiauskaitės projekto paroda „11 000 virgins“

Menas

Birželio 27 d. (trečiadienį) 17:30 val. Angelų muziejuje–Sakralinio meno centre (Vilniaus g. 11) atidaroma dizainerės, prekės ženklo GUD įkūrėjos, Dovilės Gudačiauskaitės projekto paroda „11 000 virgins“. Parodoje taip pat dalyvauja – Aistė Valiutė ir Daumantas Plechavičius, Laura Sodeikaitė, Helena Škulienė, Giedrė Bardziliauskė, Indrė Kupstienė, Dovilė Dževutė, Petras Pijus Griškevičius. Paroda veiks iki liepos 19 d.

Atidarymo metu muzikine dalimi rūpinsis Vaidas Bartušas (kontratenoras) ir Lina Žilinskaitė (kanklės).

11 000 virgins – kūrybinis, tarpdisciplininis, tęstinio meno ir dizaino projektas.

Renginys n e m o k a m a s ! (renginio metu bus fotografuojama, o nuotraukos talpinamos www.amenucentras.lt ir socialiniuose tinkluose)

Dovilė Gudačiauskaitė, prekės ženklo GUD įkūrėja, buvo pastebėta ir tapo populiari 2007-taisiais, pristačiusi savo trečiąją kolekciją „GUD Pret-a-Porter“. Pirmuosius Dovilės drabužių modelius įkvėpė japonų non-finito estetika: skirtingos tekstūros, daug sluoksnių ir asimetriškos konstrukcijos. Kiekviena nauja GUD kolekcija – vis praktiškesnė. Pagrindiniai dizainerės atspirties taškai – žaismingumas ir konceptualumas, išreikšti įvairiuose klasikinio, romantinio, sportinio ir minimalistinio stilių deriniuose.

Pastaruosius keletą metų Dovilė labiau pastebima tekstilės ir šiuolaikinio meno nei mados kontekste. Ji rengia asmeninius pasirodymus ir dalyvauja pristatymuose kartu su kitais dizaineriais Lietuvos ir užsienio galerijose bei specifinėse erdvėse. Dovilė dalyvauja įvairiuose meno projektuose, kuria kostiumus teatrui, taip pat yra Vilniaus dizaino kolegijos lektorė Eksperimentinės mados katedroje.

Šaltinis: https://grownupsdesign.com/pages/designer