VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Dokumentinio filmo "Žodis iš S raidės" seansas

Kinas

Filmas „Žodis iš S raidės" Anykščiuose tęsia JAV kino diplomatijos turą po Lietuvą

 

 

Vasario 27 d. 18 val. Anykščių kultūros centre vyks trečiasis JAV kino diplomatijos programos „American Film Showcase“ kino seansas, kurio metu žiūrovai išvys amerikiečių režisierės Lisos Klein dokumentinę juostą Žodis iš S raidės“.

 

Tai filmas, kuris pasakoja bandžiusių nusižudyti žmonių istorijas, tačiau nesiekia šokiruoti ar bauginti. „Žodis iš S raidės“ koncentruojasi ne į statistiką, atvirkščiai kviečia ne tik susimąstyti, kalbėti apie sudėtingas situacijas, bet ir viltingai nusišypsoti. Jauna fotografė, dviejų vaikų tėtis, žmogaus teisių aktyvistė, - tai žmonės, kurie gyvena įprastą gyvenimą. Kino juostoje fiksuojami netikėti asmeniniai atradimai, jautrūs išgyvenimai ir komiškos situacijos.

 

Šiuo renginiu JAV ambasada Lietuvoje tęsia beveik metus truksiantį žmogaus teisių ir pilietinės visuomenės stiprinimui skirtą dokumentinių filmų turą, per kurį dešimties mažųjų šalies miestų gyventojai turės progą susipažinti su amerikietiška šių dienų aktualijų – verslumo, jaunimo problemų, mokslo, kultūros bei žmogaus teisių – perspektyva. Filmų peržiūros rengiamos pagal JAV Valstybės departamento remiamą kino diplomatijos programą „American Film Showcase“.

 

Po peržiūros žiūrovai ir svečiai kviečiami dalyvauti filmo aptarime su JAV ambasados Lietuvoje, Lietuvos nevyriausybinių organizacijų bei Anykščių kultūros, švietimo ir žiniasklaidos organizacijų atstovais. Diskusijos viešnia – Lietuvos psichologų sąjungos prezidentė Valija Šap.