VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Atviros paskaitos tema – „Kita pasaulio istorija: magija amžiams bėgant“

Mokymai

Spalio 31 d. (trečiadienį) 18 val., Helovyno vakarą, kviečiame į dar vieną filosofijos ir mokslo populiarinimui skirtą kiek kitokį renginį, šį kart Samheino šventinimams persikeliant į Anykščių koplyčią. Atviros paskaitos tema – „Kita pasaulio istorija: magija amžiams bėgant“. Renginys nemokamas.

Kitados pasaulis buvo ne toks, koks jis tapo dabar.

Kitados jis veikė kitokiu būdu nei dabar; jo paties kūnas ir kaulai, fiziniai dėsniai, kurie jį valdė, buvo kiek skirtingi nuo tų, kuriuos mes pažįstame. Jis, taip pat, turėjo kitą istoriją, nei mes manome jį turėjus. Istoriją, kuri įgalino kitą ateitį, nei tą, kuria tapo mūsų dabartis. (John Crowley, „Meilė ir miega“).

Greta mums pažinios istorijos egzistuoja kita pasaulio istorija. Kartais ji būna kito pasaulio istorija. Nepažįstama, bet atpažįstama. Šios istorijos veikėjai: magai, raganos ir kiti kerėtojai pasiklydę tamsiuose atminties pakraščiuose. Juos sutinkame sapnuose, kuriuos sapnuoja istorikai, filosofai ir poetai kuriantys ir kuriami savų vizijų. Istorija, kurią pasakojame turi daugybę pavidalų, Visų Šventųjų išvakarėse, sustojus laikui ir pasitinkant pamėklių naktį, magija taps viena iš jų.

Paskaitą skaitys Adas Diržys – mylintis ir sapnuojantis magiją.