VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Traupio botanikos sodas

Muziejai

Į Traupio botanikos sodą plūsta ekskursijos iš visos Lietuvos ir užsienio šalių, praktiką čia atlieka studentai, busimieji biologai. Kiekvieną vasarą botanikos sodas sutraukia botanikus iš Vokietijos, Amerikos, Suomijos, Anglijos, Australijos, netgi Japonijos pasigrožėti žydinčiomis sakuromis. Tai vienintelis Lietuvoje mokyklinis botanikos sodas, jis pradėtas veisti 1989 metais Traupio mokyklos direktoriaus iniciatyva. Per 15 metų botanikos daržo plotas išsiplėtė 5 kartus. Šalia mokyklos yra daugiamečių gėlių kolekcijos, alpinariumai, dekoratyvinis baseinas su vandens augalais ir kt., tad dabar visa mokyklos teritorija paversta botanikos sodu. Iš viso Traupio botanikos darže auga jau daugiau kaip 5000 augalų rūšių, formų bei veislių. 

Atsiliepimai

Komentuoti
  • photo_104.jpg
    Vida Matilda
    2021-03-02

    Šiandien, vienos mūsų grupiokės virualiai buvo pristatytas Trapio botanikos sodas. Kokia gausą augalų ir jų spalvų pamačiau. Labai gražu, stenksimės aplankyti gyvai.

  • photo_007.jpg
    Arunas Duda
    2019-06-15

    Kazkada gal ir buvo grazu. Dabar zole nepjauta, takeliai nepriziureti ir is vis - visur piktzolynas. Neverta gaist laiko, gadint nuotaikos ir degint kuro. Sia nuoroda reik trint is interneto ir nebeklaidint zmoniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Da
    Daiva
    2018-06-29

    Labai nustebimo: tokia gausa augalų!