VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Bitelės ŪKIS

Edukacinės programos, Anykščiai

 Ūkyje veikia keturios darbščios lyg bitutės moterys: tautodailininkė, menininkė, bitininkė ir maketuotoja. Sujungusios savo pomėgius, kuriame rankų darbo dovanėles iš gamtos turtų. Didžiausią dėmesį skiriame tikrumui, natūralumui, originalumui, išskirtinumui ir kokybei. Kiekviena iš mūsų turi savitą stilių ir skonį, todėl rankose gamtos stebuklai virsta subtiliais, akį džiuginančiais medaus dovanų rinkiniais . Labai mylime Lietuvą, todėl naudojame tai kas lietuviška: medus, vaškas, Lietuvos pievų ir miško augalai, lietuviškas medis, linas.

 Turiningas laisvalaikis gamtoje – viena iš mūsų prioritetinių veiklos krypčių. Siekiame, kad kiekvienas iš mūsų nenutoltų nuo gamtos, suprastų ir išmoktų vertinti, saugoti ją, domėtųsi savo aplinka ir kultūra. Kviečiame į vieną iš mūsų siūlomų edukacinių programų ar žygių. Organizuojamos edukacinės programos skirtos visiems, norintiems aktyviai praleisti laiką gamtoje, sužinoti daugiau apie ugdymą, kultūrą, gamtą išskirtinėse erdvėse: sename kluone, pievoje ar miške. Užsiėmimuose gali dalyvauti suaugusiųjų, įvairaus amžiaus vaikų, senjorų, turinčių negalią asmenų grupės.  Veiklas priderinsime prie galimybių ir poreikių ar net kartu sukursime ir įgyvendinsime naują projektą. Gamta – puikus mokymosi, turiningo laisvalaikio praleidimo ir kūrybos laukas, puiki erdvė augti ir tobulėti.

 

Edukacinės programos

„Nupyniau pynimą“

„Nupyniau pynimą“  1,5 val.

Tautodailininkai Ligita ir Kazys Morkūnai supažindins su tautinio paveldo lobiais. Dainuodami senas liaudies dainas, bendraudami  pasigardžiuodami žolelių arbata, medumi, išmoksite nusipinti krepšelį, malūnėlį ar saulę. Šios akimirkos, kai rankų darbą apjungia balsų harmonija, kai jautiesi laukiamas ir savo viduje atrandi ramybę – tai leidžia suvokti  tapatybės unikalumą ir suprasti – „aš namie“. Gamtos apsuptyje pailsės kūnas ir siela.

Kaina 1 asm. 5 eur.

Paslaugos vieta (pasirinktinai) :

Pintinių Sodelis - Sielių g.20 Sedeikiai, Andrioniškio sen., Anykščių r.

Anykščių menų inkubatorius - J.Biliūno g.53, Anykščiai

 

„Pintinių sodelis“

„Pintinių sodelis“ 1,5 val.

 Unikalioje sodyboje, sename kluone, pievų miškų apsuptyje, tradicinių amatų meistrai Ligita ir Kazys Morkūnai yra įkūrę įvairių pintų gaminių muziejų, senovinių rakandų ekspoziciją. Nedidelėje jaukioje troboje sodybos šeimininkai kviečia prie stalo vaišintis naminėmis vaišėmis, karšta arbata. Tautodailininkas Kazys Morkūnas aprodys apylinkes, pintinių, senovinių rakandų ekspozicijas, papasakos legendas.

Kaina 1 asm. 2 eur.

Paslaugos vieta:

Pintinių Sodelis - Sielių g. 20 Sedeikiai, Andrioniškio sen., Anykščių r

 

Žygis „Gamtos takais, link mitologinio Katinų akmens“

Žygis „Gamtos takais, link mitologinio Katinų akmens“  2-3 val.

Edukacinis žygis prie Pelyšos upelio. Keliaujama nuo „Pintinių sodelio“ tautodailių sodybos, miško takais. Pakeliui susipažįstama su miško augalija, atokvėpio vietose susipažįstama su vietos mitologija ir istorija. Programa tinkama norintiems ilgiau pabūti gamtoje. Maršruto ilgis pirmyn ir atgal ~ 6 km. Trukmė ~ 2-3 val. (priklausomai nuo grupės pajėgumo ir poreikių bei programos). Mitologinis Katinų akmuo pasiekiamas einant Pelyšos pakrante per tankius krūmus ir medžių išvartas. Akmuo stūkso kiek praretintame nuo krūmokšnių plote. Sunkiai surandamas. Orientyrai: prie akmens auga tankus sodintas eglynas, kitoje upelio pusėje, už 50 m tarp lapuočių įsiterpusi išskirtinio storio pušis.

Kaina 1 asm. 2 eur.

Paslaugos vieta:

Pintinių Sodelis - Sielių g. 20 Sedeikiai, Andrioniškio sen., Anykščių r.

 

Žvakių gamyba iš bičių korio, žvakidės iš natūralaus medžio dekoravimas, tautiniais ar gamtos motyvais.

Žvakių gamyba iš bičių korio, žvakidės iš natūralaus medžio dekoravimas, tautiniais ar gamtos motyvais.

Edukaciją veda bitininkė Dovilė Pravilionienė, menininkė Indrė Tukačiauskienė (Bitelės ŪKIS) https://www.facebook.com/bitelesukis/

Kalba: lietuvių.

Į kainą įskaičiuotos visos kūrybai reikalingos medžiagos, priemonės ir įranga.

Kūrybinių dirbtuvių metu bus galimybė susipažinti su vienu seniausiu amatu - žvakių gamyba. Edukacijos dalyviai bus apsupti vasariškai kvepiančio bičių vaško ir medaus aromato, sužinos apie jo naudą sveikatai ir aplinkai, patys dalyvaus bičių vaško žvakės gamybos procese, ją dekoruos gamtinėmis medžiagomis. Dalyviai išbandys sausąją žvakių gaminimo techniką – iš bičių korių. Taip pat šis užsiėmimas suteiks unikalią galimybę prisiliesti prie lietuviško medžio. Pajusti jo šilumą, skleidžiamą energiją, užuosti jo kvapą. Kiekvienas dalyvis savo rankomis turės galimybę medžio padėkliuką pasipuošti tautiniais ar gamtos motyvais, pasigaminti natūralią žvakidę, naudojant ant medžio piešti skirtomis gamtai draugiškomis priemonėmis. Piešiant išgirsite/sužinosite koks tai medis, kiek jam metų, kodėl atsirado Jūsų rankose. Užsiėmimo dalyvius apgaubs tikra miško dvasia. Atpalaiduosite savo mintis ir pasinersite į meno, gamtos pasaulį .

Kaina 1 asm. 6 eur.

Paslaugos vieta (pasirinktinai) :

Pintinių Sodelis - Sielių g. 20 Sedeikiai, Andrioniškio sen., Anykščių r.

Anykščių menų inkubatorius - J.Biliūno g.53, Anykščiai

 

Veiklas galime jungti pasirinktinai, deriname pagal Jūsų poreikius ir pageidavimus, veiklos vietą galite išsirinkti :

  • Pintinių Sodelis

Sielių g. 20 Sedeikiai, Andrioniškio sen., Anykščių r.

  • Anykščių menų inkubatorius

J.Biliūno g.53, Anykščiai

Daugiau nei 15 asmenų grupėms derinamos nuolaidos. Užsisakiusiems daugiau nei 3 veiklas taikoma nuolaida.

 

 

Bitelės ŪKIS

Telefonas: +370 6 1671302

El. paštas: bitelesukis@gmail.com

www.bitelesukis.lt

https://www.facebook.com/bitelesukis/

https://www.instagram.com/bitelesukis/

Atsiliepimai

Komentuoti