VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Anykščių šilelio eko basų kojų takas

Pramogos

Kontaktai

Darbo laikas:
I — V 10:00 — 20:00
VI 10:00 — 20:00
VII 10:00 — 20:00

Anykščių rajone, prie pat Lajų tako, jau išnykusio (bet matyt atsikuriančio) Puntuko kaime siūloma nauja pramoga ir mažiems, ir dideliems – ekologiškas basų kojų takas.

Tako ilgis 1 km 200 metrų. Tai visiškai natūralus, gamtos apsuptyje įrengtas pėsčiųjų takas, kuriuo keliaujama tik basomis. Eidami mišku po kojomis pajusite smėlio smilteles ar natūralias samanas, grublėtus kankorėžius, teks sušlapti kojas ežere, o eidami Puntuko kaimo vietovėje rastomis plytomis tarsi žengsite istorijos keliais. Tako paklotė jus tikrai maloniai nustebins ir suteiks galimybę patirti neįtikėtinus pojūčius.

Mūsų senoliai sakydavo, kad pasivaikščioti basam gamtoje yra tiesiog būtina. Tai stiprina mūsų imuninę sistemą, padeda atsipalaiduoti bei masažuoja pėdose esančias nervines organizmo zonas, kurias spaudžiant ar liečiant tiesiogiai veikiami mūsų organai. Žmogaus galūnėse yra išsidėstę beveik visi biologiškai aktyvūs organizmo taškai. Refleksoterapija taip pat padeda kovoti su kasdieniu stresu, įtampa, suteikia kūno ir sielos harmoniją. Pėdų masažas - tai bene maloniausias iš visų masažo rūšių. Jis atpalaiduoja, šalina nuovargį, gerina miegą ir teigiamai veikia visą organizmą.

Basų kojų takas – tai ne tik sveikatinimo ar atsipalaidavimo priemonė gryname ore. Žingeidesni turės galimybę susipažinti su miško gyvūnais, pamatyti kaip atrodo šerno guolis ar tikra pelkė. Ieškantys ne tik gamtos, bet ir įkvėpimo, eidami taku galės perskaityti visą Antano Baranausko „Anykščių šilelį“. Atokvėpiui įrengtos poilsio zonos, po pasivaikščiojimo basomis galėsite atgaivinti kojas patogiuose ežero vandens dušuose.

Basų kojų takas laukia jūsų apsilankymo!

Atsiliepimai

Komentuoti
  • Ju
    Jurgita
    2022-08-22

    Tikrai labai patiko, puikus pėdų masažas :))

  • Ev
    Evelina
    2022-06-04

    Labai patiko aptarnavimas, sąžiningi darbuotojai surado pamestą laikrodį. ☺️ Taip pat labai smagios pramogos. Ačiū ❤️

  • Pa
    Paulina
    2021-07-25

    Žemėlapio nuorada susitvarkytkite nes nuvedė į pievas

  • Er
    Erika
    2021-06-26

    Puiki mankštelė pėdutėms :)

  • Ai
    Aiste
    2020-08-24

    Puikius įspūdžius apgadino labai nešvarūs lauko tualetai.

  • Va
    Vardenis
    2019-01-04

    Būkite atidūs, čia nurodytas adresas žemėlapyje yra netikslus. Teisingas adresas: Puntuko kaimas, 29168 Anyksciai, Lithuania