VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Juosta! Vieta Jūsų šventėms!

Pramogos

Siūlome Jums nepriekaištingus patogumus ir moderniausias paslaugas. Nuostabią atmosferą papildo gamtos apsuptis. Visada pasistengsime pranokti Jūsų lūkesčius.

 

Paslaugos

Edukacinė programa

“Namai lietuviui ten, kur kvepia juoda rugine duona.”

Kai pavargome nuo miesto šurmulio, kasdienės rutinos ir gyvenimo tempo, širdis pradėjo ieškoti tikrumo…

Kaimas, tyras ežeras, margaspalvės pievos ir gyvybe alsuojantis miškas tapo puikia atgaiva sielai.

O užplūdęs noras viskuo dalintis, paskatino mus sukurti erdvę, kurioje Jūs patirtumėte ryšio su Gamta, protėviais bei savimi atgimimą…

Sveiki atvykę į “Juostą”!

Mūsų močiutės sakydavo: “Kiek įvairiausių patiekalų besipuikuotų ant mūsų stalo, be duonos – jis tuščias. Tai maistas, kurio negalima niekuo pakeisti. Be to, dar tai ir – vaistas…”

Mums, jaunajai kartai, gyvenančiai sparčiai besivystančių technologijų laikmečiu, ši išmintis įgauna didelę prasmę. Tai lyg vartai, sujungiantys praeitį su dabartimi. Tai mūsų lietuviškų šaknų pamatas, be kurio neįmanoma pajausti savo tautos identitetą.

Gardžios duonos kvapas, žolynų arbata, sveikuoliški kanapių gardumynai pakvies Jus į skonių kelionę po Anykščių kraštą...

Grožėdamiesi duonkepės krosnyje rusenančia ugnele, savo rankomis formuodami ąžuoliniame duonkubilyje subrandintą ruginės duonelės kepaliuką, prisiminsite mūsų protėvių paliktą ir šimtmečiais išsaugotą žinią apie Duonos reikšmę žmogui, šeimai, tautai. Ragaudami gardžią naminę duoną, kuri nuo seno turėjo didelę prasmę - tai gyvenimo, gerovės, vaisingumo, laimės ir apsaugos nuo blogio simbolis, pajausite tikrą gyvenimo skonį.

Subtilus duonelės rūgimo kvapas pažadins smalsumą sužinoti autentiškos duonos, pagardintos kanapėmis ir kmynais, receptą, raugimo, minkymo ir kepimo paslaptis. Susėdę prie bendro stalo ir pasijautę didelės šeimos nariais, išgyvensite bendrystę, kuri jungia šeimos narius, draugus, tautas bei įvairias pasaulio kultūras. Pasklidęs kepamos duonelės aromatas, paskatins Jus dalintis su savo artimaisiais širdies gerumu.

Laukdami kol kepaliukai krosnyje pasipuoš auksine plutele, uostysite bei skanausime Anykščių pievų vaistažolių arbatas. Patyrę Gamtos įkvėpimą, namo parsivešite norą paprastai, sveikai, subalansuotai maitintis bei būti šiek tiek geresniais...

 

Trukmė: 2 val.

Vieta: Pajuostinio g. 2B, Pajuostinio km, Anykščių raj, www.modernigamta.lt

Kaina: 15 Eur žmogui

Išankstinė rezervacija: Ieva 862022111

Edukaciją vedame lietuvių, rusų, anglų kalbomis.

Atsiliepimai

Komentuoti