VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

„Pavarių sodyba"

Kaimo sodybos

Kaimo turizmo sodybą rasite Anykščių rajone – Lietuvos dainių garsiai apdainuotame krašte. Sodyba itin patogioje vietoje – vos už 5 km. – Anykščių miestas, už 3 km. – Arklio muziejus Niūronių kaime.

Kiekvienas svečias laukiamas šimtametėje gryčioje pajusti tikrąjį namų jaukumą, atsikvėpti vėsioje dūminėje pirkioje, vaišintis šviežiai pagamintu maistu. Sodybą supa spygliuočių miškai, juosia laukinis Variaus upelis, džiugina darželio gėlės, žalia palaukė ir tvenkinio ramybė.

Vaikų ir jaunimo vasaros stovyklų metu čia aidi juokas, vyksta kūrybinė muzikinė ir teatro veikla, sporto, žvejybos programa, biomokslų pažinimas ir kasmet vis naujų iniciatyvų įgyvendinimas.

Pagrindinės sodybos veiklos kryptys: vaikų vasaros stovyklos; mokslo metų baigimo šventės; šeimos šventės; pirtis; apgyvendinimo ir maitinimo paslaugos (iki 40 žmonių); sodybos nuoma stovykloms ir projektinei veiklai vykdyti.

Daugiau informacijos www.pavariai.lt

 

Patogumai

Šeimų numeriai
Pirtis

Paslaugos

Rąstiniame name įrengti kambariai su patogumais neabejotinai vienas svarbiausių gerų atostogų atributų. Užtikriname, kad prisikvėpavę gryno oro ne tik gerai, bet ir patogiai išsimiegosite, nesušąlsite ir neperkaisite, prieš užmigdami galėsite skaičiuoti žvaigždes, o rytais jus budins saulės spinduliai.

Apgyvendiname iki 30 svečių. Gaminame sveiką maistą mūsų svečiams.

Taip pat yra pirtis, šalia prūdas. Salė virš pirties su miegamomis vietomis. 

 

 

,,Upėtakis” – žvejų, gamtininkų, keliautojų stovykla

Lauki vasaros atostogų? Sapnuoji, kaip atsargiai kimba žuvis, įsivaizduoji, kaip meškerykotį sulenkia tavo didžiausias laimikis?  Tai galime įgyvendinti visi kartu, šaunioje bendraminčių komandoje! Žvejosime, kiek širdis geis, keliausime miškais ir upeliais, sportuosime, plauksime upėmis ir ežerais, maudysimės, žaisime ir mokysimės įvairių žvejybos gudrybių bei paslapčių. Visuomet svajojau apie tokias atostogas. O jūs?
Stovykloje drauge: upėse ieškosime plačiaburnių šapalų su museline meškere, godžiai stveriančių mūsų pačių  surištas museles, vabalus, širšes; organizuosime išvykas patikrinti ešerių bei aštriadančių budrumą spiningu, patirsime plūdės niurktelėjimo    ar dugninės meškerės viršūnėlės virptelėjimo džiaugsmą; mokysimės išlikimo gamtoje paslapčių, dalinsimės įgyta patirtimi tolimų žygių metu; sulauksime svečių – žvejų ir  keliautojų; rengsime žvejybos varžybas; organizuosime sportines rungtis ( krepšinio, futbolo, tinklinio, badmintono, dviračių sporto ir kt.); plauksime plaustais, baidarėmis; aplankysime įžymias Anykščių krašto istorines – kultūrines vietas; kursime pirtį, vakarosime prie Joninių laužų; mūsų lauks naktinis komandinis žaidimas „Malkos“ su užduotimis;

Vadovas – patyręs, entuziastingas žvejys – muselininkas, keliautojas, žvejybos varžybų dalyvis ir prizininkas, muselininkų klubo FF.LT narys, žvejybos žurnalų straipsnių autorius, sugavęs ne vieną įsimintiną laimikį ir paleidęs atgal į srauniuosius vandenis, kad išnerštų ateities kartoms!

,,Šaolino UŠU (Kung Fu)” - kovinės praktikos sportinė vasaros stovykla

Lietuvos tradicinio UŠU asociacija “Shaolin” www.shaolin.lt organizuoja stovyklą vaikams ir jaunimui 8 – 16 metų norintiems daugiau sužinoti apie rytų kovos menus, aktyviai sportuoti ir pažinti seniausią tradicinio Šaolino UŠU, o vakaruose labiau žinomą kaip Kung FU kovos meną. Šaolino kovos meno stovyklos dalyviai turės galimybę susipažinti su 1500 metų senumo autentišku Šaolino vienuolyno palikimu, kovos meno (UŠU/Kung Fu), kūno paruošimo ir meditacijos bei kvėpavimo mankšta. Treniruosimės du kartus per dieną, keliausime po Anykščių kraštą, domėsimės naujomis veiklomis, laisvalaikį leisim žaidžiant įvairius sporto žaidimus, maudantis Pavarių tvenkinyje ar gilindamiesi į naujas mankštas, susipažinsime su žmogaus kūno galimybėmis. Mielai lauksime visų norinčių aktyviai pailsėti ir įgyti dalelę gebėjimų, kuriais garsėja žymieji Šaolino vienuoliai.

„Kino fantazija” – jaunojo režisieriaus ir vaidybos stovykla

Vaikų rašytojas ir režisierius Vytautas V. Landsbergis šiemet vėl kviečia 12-15 metų moksleivius,norinčius pramokti kino kūrybos paslapčių.
Stovyklos metu sukursime žaismingas fantastines pasakas arba istorijas (scenarijus), o pagal tai paskui filmuosime trumpo metražo filmus.
Pageidavimas, bet ne būtinybė: jei turite savo kamerą ar montažui pritaikytą kompiuterį, atsivežkite į stovyklą.

„Seku seku pasaką” – pasakų rašymo stovykla

Stovykla „Seku seku pasaką“ kviečia visus, kurie svajoja tapti rašytojais, kuriems patinka kurti, žaisti, piešti, prisigalvoti nebūtų dalykų. Stovyklos vadovas – vaikų rašytojas Vytautas V. Landsbergis, kuriam talkins žinomi vaikiškų knygų dailininkai.
Jie padės vaikams išmokti kurti pasakas, jas iliustruoti ir maketuoti. Išvažiuodami iš stovyklos išsivešite savo pačių parašytą, nupaišytą ir išleistą knygelę. Be to, išmoksite liaudies dainų bei žaidimų, eisime į naktinius žygius bildukų bei raganų gąsdinti, ir dar… Visko neišduosime, nes paslaptis reikia mokėti saugoti.

 „Pažink golfą” – savaitinė golfo stovykla Elektrėnų raj.

 Vaikų ir jaunimo stovykla siūlo išbandyti nepatirtų įspūdžių, ištrūkti iš miesto šurmulio, pailsinti akis nuo kompiuterio ir turiningai praleisti atostogas, šėlstant golfo laukuose. Jūsų laukia nauji draugai, kūrybingi, entuziastingi stovyklos vadovai ir patyrę golfo instruktoriai. Dienos užimtumas garantuotas. Keturios „darbo“ valandos laukuose,  kiekvieną vakarą dienos įspūdžių aptarimas, nuotraukų bei treniruočių peržiūra. Vyks  teorijos ir praktikos pamokėlės.

Visiems stovyklautojams, išlaikius egzaminus, bus suteikiamas „Green Card“ leidimas žaisti golfo laukuose, dovanojama stovyklos atributika ir nuotraukų rinkinys. Stovyklos rėmėjų dėka šauniausiems, stipriausiems ar kūrybiškiausiems dalyviams bus įteikti ypatingi prizai.

Patyrę stovyklos vadovai užsiims su vaikučiais visą parą. Nakvynė – Sostinių golfo klubo patalpose. Stovyklautojai bus maitinami 3 -4 kartus per dieną. Tai puiki galimybė Jūsų vaikučiams puikiai praleisti laiką netradicinėje, bet labai įdomioje golfo stovykloje.

„Sceninis meistriškumas” – Sceninio meistriškumo kursai vaikams su aktoriumi ir muzikantu Vidu Bareikiu

Stovykla skirta visiems muzikuojantiems 12 – 16 metų vaikams. Stovyklos metu vaikai bus supažindinami su scenos menu, klausysis Lietuvos scenos profesionalų paskaitų, turės daug kūrybinių užsiėmimų, ruoš pasirodymo programą, kurią parodys festivalyje “Purpurinis vakaras”. Sekančią dieną tą pačią programą vaikai pristatys ir savo tėveliams. Stovyklos tikslas – supažindinti vaikus su scenos menu. Vaikai sužinos ne tik kaip atlikti dainą, bet ir kaip ją pateikti žiūrovui. Jeigu nori sužinoti, koks jausmas yra stovėti scenoje, o gal jau esi tai daręs, bet nori patirti daugiau – ši stovykla būtent tau! Stovyklos meno vadovas: aktorius, režisierius, muzikantas – Vidas Bareikis

„Septynios baltų dienos” – Etnografinė stovykla

Jaukiame vienkiemyje Pavarių kaime, Anykščių rajone organizuojame etnografinę stovyklą SEPTYNIOS BALTŲ DIENOS, kurios metu vaikai galės susipažinti su baltų genčių istorija ir tradicijomis. Stovyklai vadovaus jauni etnografinio ansamblio MINDRĖ atlikėjai.

Septynios stovyklos dienos bus skirtos 7 baltų genčių – prūsų, jotvingių, kuršių, latgalių, aukštaičių, žemaičių ir lietuvių – pristatymui. Dainos, žaidimai, šokiai, kostiumai ir maistas – viskas bus pažymėta gilios senovės ženklais, garsais ir skoniais. Tai nauja kūrybinė PAVARIŲ komandos stovykla, skirta visiems, kurie myli savo šalį ir nori pažinti jos senovę.

Laisvalaikio užimtumo programa kuriama atsižvelgiant į stovyklautojų norus iš mūsų siūlomo patrauklių galimybių sąrašo. Mėgstantiems aktyvų poilsį siūlome stalo teniso, krepšinio, futbolo turnyrus, jodinėjimą ir plaukimą plaustais Šventosios upe. Be to, organizuojame žygius, pažintines keliones po vaizdingas Anykščių krašto apylinkes, siekiame supažindinti vaikus su Aukštaitiškais tautiniais šokiais ir muzika. Stovyklos ugdytinių iniciatyva buvo įkurta Pavarių pirties akademija, kurioje vaikai mokomi rišti vantas ir kitų su pirties priežiūra susijusių dalykų. „Gamtos harmoniją“ nuolat lanko svečiai – etnografijos, teatro improvizacijų, muzikos, solinio dainavimo, šokio, bitininkystės meistrai, kurie nuoširdžiai atskleidžia stovyklautojams savo amato subtilybes, duoda naudingų patarimų, organizuoja meistriškumo pamokas.

Unikaliame gamtos prieglobstyje vaikai turi galimybę ne tik pailsėti nuo miesto triukšmo, bet ir išmėginti savo savarankiškumą bent trupam ištrūkus iš tėvelių globos. Ryšį su gamta itin svarbu ugdyti nuo vaikystės, skatinant įsiklausyti į gamtos garsus, vienu ritmu kvėpuojant su mišku, įsijaučiant į gamtos kūrinijos slėpinį. Neatsitiktinai sakoma, kad gamta – ne lankymui skirta vieta, o tikrieji mūsų namai. Ar įsivaizduojate geresnį derinį už aktyvų poilsį, įgūdžių tobulinimą, naujų pažinčių mezgimą ir mokymąsi gamtoje?

Atsiliepimai

Komentuoti