VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

,,Kalėdų rezidencija 2019 Anykščiai“

Kalėdos

Sausio 5 dieną 16 val. Anykščių koplyčioje (Vilniaus g. 36, Anykščiai) kviečiame į baigiamąjį ,,Kalėdų rezidencija 2019 Anykščiai“ koncertą.

Dalyvauja:

MILDA DAUNORAITĖ (fortepijonas)

JUSTINAS MAČYS (fleita)

MANTAUTAS KATINAS (fortepijonas)

TOMAS TUSKENIS (baritonas)

 

Renginio programa:

 

Mantautas Katinas ir Justinas Mačys

Balys Dvarionas (1904-1972) Elegija „Prie ežerėlio“

Ferenc Liszt (1811-1886) Ispaniškoji rapsodija fortepijonui S.254

Pablo de Sarasate (1844-1908) Fantazija G. Bizet operos „Karmen“ motyvais op.25

 

Milda Daunoraitė

Ferenc Liszt (1811-1886) Mephisto Waltz, No.1, S.514

 

Tomas Tuskenis

Stasys Šimkus (1887-1943) „Mergužėle brangi“

Aleksandras Kačanauskas (1882-1959) „Pradalgiuose“

Georges Bizet (1938-1875) Toreodoro kupletai iš operos „Karmen“

 

 

Renginys nemokamas.

 

 

Atlikėjai:

 

MILDA DAUNORAITĖ (fortepijonas)

2001 m. Rugsėjo mėn. Gimusi Anykščiuose, Milda Daunoraitė, šiuo metu ji mokosi “Purcell mokykloje jauniesiems muzikantams“, Londone, kartu su mokytoja Tessa Nicholson. Michelio Sogny Mildą išsiskyrė jai sulaukus aštuonerių metų ir pakvietė į savo „SOS talentų fondo“ meistriškumo kursus ir suteikė jai paramą. Tai paskatino Mildą dalyvauti daugybėje koncertų: 2012 m. Batumyje (Sakartvelija); Varšuvoje 2013 m. 13-ojo EMMA pasaulio aukščiausiojo lygio susitikimo Nobelio taikos premijos laureatų proga (Lenkija); festivalyje Aix-en-Provence (Prancūzija) 2014 m.; Amsterdamo „Concertgebouw“ salėje „SOS talentų fondo“ jaunųjų išminčių koncerte 2015 ir 2017 m. (Nyderlandai); Ženevoje, JT būstinėje, 2012, 2013, 2015 ir 2017 m. (Šveicarija). Kiekvienais metais Milda turi galimybę pasirodyti kalėdiniame koncerte, Eliziejaus laukuose, Dassault viešbutyje, Paryžiuje. Kai kuriuos iš šių koncertų įrašė ir transliavo „Mezzo“ ir TV5 kanalai daugiau nei 50 šalių.

Milda pasirodė daugelyje šalių ir prestižinių koncertų salių. 2018 m. Lapkričio mėn. Milda atliko 4-ąjį V. Bacevičiaus koncertą fortepijonui ir orkestrui Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje kartu su Lietuvos filharmonijos simfoniniu orkestru, kurį transliavo „Euroradio“.

Milda koncertavo Wigmore salėje 2019 m. Lapkričio mėn., Taip pat laimėjo galimybę pagroti Ravelio G-dur koncertą fortepijonui, karalienės Elžbietos salėje, 2020 m. Kovo mėn.

2018 m. Kovo mėn. ji laimėjo I vietą Tarptautiniame Vladimiro Krainevo pianistų konkurse Charkove, Ukrainoje, o taip pat ir 4 specialius prizus. Dešimtajame ir 15-ajame tarptautiniame konkurse „Muzika be sienų“, (Lietuva) 2010 ir 2015 m. Mildai buvo įteiktas Grand Prix, todėl ji buvo pakviesta koncertuoti į Frankfurtą, Vokietiją ir „Musikhuset Aarhus“, Danijoje. Be to, Milda keturis kartus laimėjo laureato diplomą nacionaliniame ir tarptautiniame Balio Dvariono konkurse, Lietuvoje. Milda yra daugelio nacionalinių ir tarptautinių pianistų konkursų prizininkė. 2016 m. Ji laimėjo I vietą „PIANALE“ tarptautinėje akademijoje ir konkurse bei buvo apdovanota koncertu Fuldoje, Vokietijoje ir galimybę pasirodyti su orkestru.

Milda mokėsi Liudmilos Kašėtienės ir Justo Dvariono klasėje ir dalyvavo meistriškumo kursuose su žymiais pianistais ir profesoriais kaip Pascal Devoyon, Olga Kern, Pietro De Maria, Yong Hi Moon, Grigory Gruzman, William Fong, Fali Pavri, Mūza Rubackytė, Petras Geniušas, Uta Weyand ir daugeliu kitų.

 

MANTAUTAS KATINAS (fortepijonas)

Baigęs Vilniaus „Ąžuoliuko“ muzikos mokyklą pas pianistą Juozą Rimtenį Šimulyną bei Lietuvos muzikos ir teatro akademiją pas prof. Gražiną Ručytę Landsbergienę ir prof. Veroniką Vitaitę, M. Katinas tęsė studijas Karališkojoje muzikos akademijoje Londone, kur 2009 m. įgijo magistro laipsnį. Čia jis studijavo pas žymią pianistę ir pedagogę Sulamitą Aronovsky, kuri tebevadovauja jam iki šiol. Jo muzikiniam ugdymui įtakos turėjo ir pianistai Vladimiras Krainevas bei Aldona Dvarionaitė.

2010 m. M. Katinas laimėjo pirmąją vietą bei specialųjį „Philomuses“ asociacijos apdovanojimą tarptautiniame „Ile de France“ pianistų konkurse.

Pastaraisiais metais M. Katinas kviečiamas į festivalius bei kitus menų renginius Prancūzijoje, taip pat į „Philomuses“ asociacijos rengiamus rečitalius Paryžiuje. Jo koncertai sulaukia aukšto publikos įvertinimo ir kitose Europos valstybėse.

 

 

JUSTINAS MAČYS (fleita)

Justinas Mačys (g.1984) muzikinį kelią pradėjo Raseiniuose, mokytos Astos Nikžentaitienės fleitos klasėje. 1998 m. baigė Panevėžio vaikų muzikos mokyklą, kur jis mokėsi pas Eduardą Mackų. Tais pačiais metais įstojo į Vilniaus konservatoriją studijuoti pas dėstytoją Laimą Šulskutę. 2003 – 2009 metais Justinas studijavo Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademijoje prof. Algirdo Vizgirdos fleitos klasėje, kur įgijo bakalauro, taip pat magistro laipsnius. 2009 – 2010 metais stažavosi Prancūzijoje, Lyono Nacionalinėje Muzikos ir Šokio Konservatorijoje pas prof. Philippe Bernold ir asistentą Julien Beaudiment.

Keletą kartų jis dalyvavo garsių fleitistų, tokių kaip W. Bennet G. Buorgogne V. Botazzini B. Gisler Haase meistriškumo kursuose. 2008 m. Justinas dalyvavo meistriškumo kursuose Saint – Maur, (Prancūzija), III Convention Francaise De La Flute in memoriam Alain Marion, kuriuos vedė Philippe Bernold.

Justinas Mačys laimėjo 1-ąjį prizą VIII J. Pakalnio jaunųjų atlikėjų konkurse (2000), 2005 m. jis laimėjo I premiją tarptautiniame fleitistų konkurse „Juodkrantė 2005“.

Kartu su pianiste Julija Sadaunykaite, Tarptautiniame kamerinių ansamblių ir koncertmeisterių konkurse Vilniuje 2010 m., Justinas laimėjo 3-iąją vietą. Justinas Mačys aktyviai dalyvauja Lietuvos muzikiniame gyvenime ne tik kaip solistas, bet ir kaip kamerinės muzikos atlikėjas.

 

TOMAS TUSKENIS (baritonas)

Muziko kelią pradėjo Anykščių muzikos mokykloje, joje baigė trimito specialybę.

2003 m. baigė dainavimo studijas Panevėžio konservatorijoje, Romualdo Vešiotos dainavimo klasėje.

2010 m. – Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje magistro studijas, prof. Sigutės Stonytės dainavimo klasėje.

2007-2011 m. stažavosi Lietuvos Nacionaliniame operos ir baleto teatre Operos studijoje kaip solistas – stažuotojas (vadovas prof. Virgilijus Noreika, dirigentas

Vytautas Viržonis).

2009 m. stažuojantis operos studijoje debiutavo Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto didžiojoje scenoje G. Donizetti operoje „Meilės Eliksyras“ Belkorė (Belcore) vaidmenyje .

2011 m. Aix en provance mieste, Prancūzijoje dalyvavo