VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

„Pasaulio spalvos“ - koncertas, Povilas Syrrist-Gelgota , Petter Richter .

Koncertai

Spalio 5 d., šeštadienį, 16 val. Angelų muziejuje–Sakralinio meno centre koncertas „Pasaulio spalvos“ - Povilas Syrrist-Gelgota (altas, Norvegija), Petter Richter (gitara, Norvegija).

Programoje skambės liaudiško kolorito paspalvinti kūriniai iš įvairių pasaulio kraštų – aistringos Pietų Amerikos melodijos, šiaurietiška norvegų romantika, patrakę rumuniški šokiai, senoviška anglų meilės baladė.

Koncertas nemokamas.

Altininkas Povilas Syrrist-Gelgota yra Norvegijos Solistų Sąjungos narys (THE NORWEGIAN SOCIETY OF SOLOISTS), Asker Kamerinės Muzikos festivalio meno vadovas, Oslo filharmonijos artistas, liaudies dainų atlikėjas, koncertų organizatorius ir vedantysis, kompozitorius ir aranžuotojas bei daugelio tarptautinių kamerines muzikos projektų iniciatorius.

Povilas yra ir menininkas nuolat aktyviai ieškantis sąsajos taškų tarp klasikinės bei įvairių tautų liaudies muzikos.

Savo muzikiniuose projektuose Povilas kombinuoja grojimą altu ir dainavimą, o jo repertuaras susideda iš klasikinės, šiuolaikines, folkloristinės muzikos bei tango.

Labai dažnai i savo koncertų repertuarą jis įtraukia ir lietuvių kompozitorių kurinius, lietuvių liaudies dainas .

Lietuvos ambasadorius Norvegijoje Lietuvos Nepriklausomybes 20-šimtmečio proga įteikė Povilui  medalį už nuopelnus populiarinant lietuvišką muziką Norvegijoje.

Povilas yra entuziastingas šiuolaikinės romantinės muzikos atlikėjas. Kompozitoriai iš Lietuvos, Norvegijos bei Turkijos yra sukurę ir  dedikavę Povilui ir jo kamerinėms grupėms apie 30 kūrinių.

Povilas studijavo Lietuvos Muzikos akademijoje pas profesorių Petrą Radzevičių.

Baigęs bakalauro studijas Lietuvos Muzikos akademijoje jis laimėjo konkursą Rygoje ir gavo Londono mero stipendiją metų studijoms Londone (Guildhall School of Music and Drama). Taip pat jis buvo vienas iš pirmųjų Lietuvos studentų, kurie stažavosi Paryžiuje (Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris).

Savo studijas Povilas baigė Oslo muzikos akademijoje pas žymų altininką Lars Anders Tomter.

Giraristas Petter Richter yra tarptautininių konkursų laureatas, solistas bei Oslo Muzikos Akademijos pagrindinis gitaros dėstytojas.

Petter Richter savo karjerą pradėjo laimėdamas pirmą vietą Norvegijos gitaros kunkurse Skjeberg. Jis buvo jauniausias laimėtojas konkurso istorijoje. Po to sekė pirma vieta tarptautiniame gitaros konkurse Rennes (Prancūzija), trečia vieta tarptautiniame Augustin Barrios konkurse Lambesc (Prancūzija), antra vieta tatptautiniame gitaros konkurse Los Realejos” Tenerifėje (Ispanija).

Taip pat Petter buvo pirmasis gitaristas kuriam buvo suteikta stipendija  “RWE-DEA Scholarship Programme in Music”.

Visi šie laimėjimai buvo stiprus postūmis koncertinei veiklai - Petter koncertavo daugelyje Europos šalių bei Azijoje.

Jis taip pat yra ne vieno tarptautinio ansamblio narys.

Petter yra aktyvus šiuolaikinės muzikos atlikėjęs sulaukęs ir atlikęs daugybę šiuolaikinės muzikos kūrinių.

Petter yra labai įvairiapusis atlikėjas , kurį galima išgirsti klasikinės , šiuolaikinės,senosios, bei netgi liaudies muzikos koncertuose.

Jis taip pat groja liutne bei barokine gitara.