VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Anykščiai – čia gera patirti vasaros nuotykius!

Anykščiai - Čia gera keliauti su šeima ir patirti įvairiausių pramogų: nuo pažinties su gyvūnų pasauliu iki vėjo gaudymo skriejant vasaros rogutėmis. Čia gera pajusti nuotykių dvasią plaukiojant mūšio valtelėmis ar klaidžiojant juostelių labirinte. Čia gera neskubėti ir būti lėtai vaikščiojant Šventosios upės pakrantėmis. Čia gera susitikti ir išgirsti netikėtų istorijų!

Istorijų dvarelis

Jau šį savaitgalį (gegužės 30 d.) duris atvers nauja edukacinė erdvė Anykščiuose – ISTORIJŲ DVARELIS! Atgaivintas, restauruotas ir moderniai įrengtas dvarelis ruošiasi sutikti ne tik dvasių ir vaiduoklių gaudytojus, bet ir visus, kuriems įdomi kūrybiška istorija. Pasakojimai čia virsta apčiuopiamais kūriniais, kuriuos galima liesti. Netikėtai čia siekiama pristatyti žinomus istorijos faktus, atrasti reikšmingas smulkmenas, detales ir iš jų sudėlioti savą ano laikmečio versiją. Atradimai, nuotykiai, didžioji legendų knyga, praeities personažai, į kuriuos galima persikūnyti – visa tai ir dar daugiau  laukia lankytojų. Istorijų dvarelis  mažiesiems lankytojams ir jų šeimoms yra parengęs įdomiausių edukacijų, žaidimų. Pažadame – šioje erdvėje rasite paslapčių (juk dvaruose jų visada būna!), nuotykių, atradimų ir pasakojimų apie tikras šiose apylinkėse nutikusias istorijas!

Labirintų parkas

Kaip ir kiekvienais metais parkas lankytojus pasitiks pasipildęs naujomis pramogomis. Šį kartą - vienintelės Lietuvoje vandens mūšio valtelės (bumper boats), juostelių labirintas, lauko muzikos instrumentai, žuvų maitinimo aikštelė bei gimtadieniams skirta pramogų palapinė. Pirmyn į nuotykius!

Dainuvos nuotykių slėnis

Ar norėtumėte nors akimirką pasijusti filmo herojais: keliauti nuo medžio ant medžio, įveikdami trasas ir kliūtis, o gal „perskristi“ per upę tarsi Tarzanas? Galime Jums pasiūlyti šią pramogą, kurią labai mėgsta skirtingo amžiaus nuotykių mėgėjai. Kartą pabandžius norisi kartoti dar ir dar. Skrydis per Šventąją – tai daugiau nei 300 metrų „skrydis“ su specialiu lynu. Tai pramoga, kuri leis pajusti laisvę!

Anykščių šilelio pažintinis eko basų kojų takas

Keliaukite basomis, pajauskite smėlio smilteles, samanas, kankorėžius, akmenis, atgaivinkite pėdas vandenyje. Gamtos apsuptyje įrengtas pėsčiųjų takas – tai ne tik sveikatingumo, bet ir atsipalaidavimo vieta.

Eko basų kojų takas paruošė ir naują, dar neregėtą objektą – Išnykusių gyvūnų skulptūrų parką. Tai milžiniškos iš medžio išdrožtos skulptūros, kurios neabejotinai taps keliones su šeima ar bičiuliais mėgstančiųjų traukos vieta.

Safari parkas

Viliojantis, smagus ir nepaprastai stebinantis gyvūnų pasaulis. Tai viskas, ką jums reikia žinoti apie šį laukinį gamtos kampelį. Aptvertame 50 hektarų kalvų, miškelių, pelkių parke rasite daugiau nei 150 gyvūnų. Čia laisvai ganosi danielių kaimenė, laksto juodieji Afrikos stručiai, ramiai žolę rupšnoja Highland raguočiai ir išdykauja lamos. O kad patirtumėte dar daugiau nuotykių, galite išsinuomoti visureigį ir pasijusti tikraisiais Safario dalyviais. Pažvelkite į gyvūnų pasaulį iš arti!

Kartodromas

Jei norite pajausti malonų jaudulį ir laisvės pojūtį, turėtumėte neaplenkti Anykščių kartodromo! Anykščių technikos sporto klubas "Motorsportas" siūlo pasivažinėti vieninteliais Lietuvoje galingiausiais pramoginiais kartingais. Ekstremalūs įspūdžiai jums ir jūsų šeimai!

Anūkio ūkis

Visai šalia kartodromo įsikūręs Anūkio ūkis kviečia susipažinti su gyvūnų pasauliu iš arčiau. Čia pasijusite tarsi kaime: galėsite pamatyti bei pašerti, paglostyti vaikštinėjančias avis, ožkas, karves, arklius, triušius bei įvairius paukščius. Jūsų laukia nuostabi draugystė su gyvūnais!

Kalitos kalnas

Pramogų ir sporto centre „Kalita“ galėsite gaudyti vėją leisdamiesi rogučių trasa net iki 40 km per valandą greičiu. Čia pat mažųjų lankytojų laukia smagūs maži atrakcionai - ekskavatorius, sunkvežimis, automobiliai bei puiki žaidimu aikštelė. O kur dar taip laukiamos naujienos: virtualios realybės atrakcionas bei nusileidimas padangomis nuo Kalitos kalno!

Išvyka Siauruku

Jau nuo šio savaitgalio istorinis Anykščių simbolis, Siaurukas, toliau tęsia savaitgalio keliones iš Anykščių iki Rubikių gyvenvietės. Atvykę prie Rubikių ežero galėsite papietauti ar užsisakyti vyno degustaciją jaukioje „Žuvienės pašiūrėje“. Šalia – ežero platybės ir smėlio paplūdimys, jūsų laukia malonus pasiplaukiojimas valtimis, plaustu ar vandens dviračiais.

Šeimyniškėlių piliakalnio istorinis kompleksas

Šioje autentiškoje aplinkoje kiekvienas – didelis ir mažas – galės išbandyti rankos taiklumą mėtant ietį ar šaudant iš lanko, išmoks senovinių žaidimų, susėdę aplink laužą susipažins su to meto žmonių kasdienybe. Atvykite ir pajauskite ypatingą viduramžių atmosferą!

Anykštietiškos vandens pramogos

Vandens pramogos kviečia čiuožti vandens slidėmis ir vandenlente, o šį sportą jau pamėgusiems siūlo išbandyti figūrines slides. Ekstremalių pojūčių išsiilgusiems  –  vandens padangos. Norintiems pliūpsnio adrenalino,  unikali pramoga - skrydis parašiutu virš ežero.

Įmonių kolektyvams, mergvakariams/bernvakariams ir privatiems vakarėliams siūlome neišdildomus įspūdžius, įskaitant maitinimo ir apgyvendinimo paslaugas. Taigi, viskas priklauso nuo Jūsų norų!

„WakePond“ parkas

Tai unikali galimybė išbandyti vandenlenčių sportą. Parkas turi vienos sistemos trasą (ilgis 238 metrai) su keliomis figūromis. WakePond taip pat siūlo tinklinį, batutą, valtis ir kitos vandens pramogas. Išbandykite vandens čiuožyklą po atviru dangumi Anykščiuose!

Žirgynai

Kas gali būti romantiškiau už keliavimą miško takais? O jeigu dar su nuostabaus grožio žirgais?

Žirgynai „Vilartas“, „Mikadoras“, „Origonas“ kviečia visus sužinoti daugiau apie pačius žirgus, pajodinėti gamtos apsuptyje. Užtikriname – vieną kartą užmezgę ryšį su šiais gyvūnais, norėsite vėl tai patirti.

Burbiškio dvaras

varas atveria duris į prabangią, iškilmingą, istorinę erdvę. Čia galite susipažinti su dvaro istorija, pasivaikščioti dvaro parke nusidriekusiame palei Anykštos upę, pietauti ir vakarieniauti dvaro parke arba restorane ar užsisakyti nakvynę unikalaus dizaino ištaiginguose ponų kambariuose.

Anykščiai – tai vieta, į kurią gera sugrįžti, nes visada rasite dalykų, kurių neišbandėte, o jei kartą išbandėte – norėsite vėl pakartoti.

Atsiliepimai

Komentuoti