VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Rugpjūčio 12 d. teatralizuotas koncertas „Langas į sielą: žvilgsnis XVI a. muzikoje ir poezijoje“

Koncertai

Rugpjūčio 12 d. (šeštadienį) 18 val. Sakralinio meno centre (Vilniaus g. 11) teatralizuotas koncertas „Langas į sielą: žvilgsnis XVI a. muzikoje ir poezijoje“. Programą pristato tarptautinis senosios muzikos ansamblis „CANTO FIORITO“, meno vadovas Rodrigo Calveyra (išilginės fleitos, kornetas, Brazilija/Prancūzija). Dalyvauja Renata Dubinskaitė(mecosopranas), Ariel Abramovich (renesansinė liutnia, Argentina/Ispanija), režisierė Karina Novikova.

Programoje – Giovanni Pierluigi da Palestrinos, Orlando di Lasso, Juano Vasquezo, Jacqueso Arcadelto, Philippe’o Verdelot’o ir kitų renesanso kompozitorių kūriniais bus papasakota nuostabi meilės istorija.

Bilieto kaina – 4 Eur, studentams ir pensininkams – 2 Eur., moksleiviams – nemokamai.

APIE

Meno vadovas Rodrigo Calveyra

Iš Brazilijos Porto Alegre miesto kilęs Rodrigo Calveyra vaikystėje mokėsi groti išilgine fleita, obojumi, smuiku ir fortepijonu. Jau tuomet jis tapo daugelio tarptautinių išilginės fleitos konkursų laureatu Brazilijoje. Būdamas 14-os metų jis kaip solistas koncertavo su Porto Alegre simfoninio orkestro kameriniu ansambliu. 1991 m. Calveyra laimėjo stipendiją iš VITAE fondo, kad galėtų 6 mėnesius studijuoti išilginę fleitą ir kamerinę muziką Buenos Airėse, Argentinoje. Nuo 1988 m. iki 1996 m. jis nuolat dalyvavo senosios muzikos festivaliuose Brazilijoje ir Europoje.

Kaip solistas Calveyra grojo su orkestrais Brazilijoje, Šveicarijoje, Italijoje ir Argentinoje, diriguojant tokiems dirigentams kaip Pablo Herreras Casado, Alessandro di Marchi, Martin Gester, Benoit Haller, Thomas Hengelbrock ir kt. Jis koncertavo prestižiniuose Europos ir Pietų Amerikos senosios muzikos festivaliuose, tokiuose kaip Ambronay, Antverpeno, Utrechto, Herne, Miuncheno, Chaise Dieu, Valonijos ir kiti festivaliai, bei svarbiausiose Europos koncertų salėse, tokiose kaip „Champs Elysés“, „Opéra Comique“, „Opera Garnier“, „Chatelet“ Paryžiuje, „Concertgebouw“ Amsterdame, „Arsenal“ Metze, Versalio rūmuose, „Bozar“ Briuselyje ir kitose.

Renata Dubauskaitė (mecosopranas)

Renata Dubinskaitė Vilniaus dailės akademijoje mokėsi dailės istoriją ir teoriją, 2002 m. jai suteiktas magistro laipsnis, 2011 m. apsigynė menotyros daktaro disertaciją. 2009 m. debiutavo muzikos scenoje, 2015 m. baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dainavimo specialybę pas prof. Vladimirą Prudnikovą. Dainininkė nuo 2010 m. nuolat koncertuoja duete „Duo Barocco“ ir kartu su Nacionalinės filharmonijos ansambliu „Musica Humana“, dainavo su Šv. Kristoforo orkestru, Baltarusijos valstybiniu kameriniu orkestru ir kitais kolektyvais, diriguojant prof. Sauliui Sondeckiui, Algirdui Vizgirdai, Vaclovui Augustinui, koncertavo Prancūzijoje ir Šveicarijoje. Atliko alto vaidmenį sceniniame G.B. Pergolesi „Stabat Mater“ pastatyme ir Holoferno vaidmenį Antonio Vivaldi „Juditha Triumphans“ pastatyme, Kserkso rolę G.F. Handelio operoje „Xerxe“, vaidmenį operos pastiše „Galantiškasis Kazanovos barokas“, su įvairiais orkestrais ir chorais yra atlikusi alto partijas J.S. Bacho „Magnificat“, A. Vivaldi „Gloria“ ir „Magnificat“, „Nissi Dominus“ ir kituose kūriniuose. Senąją muziką stažavo Sable senosios muzikos ir šokio akademijoje Prancūzijoje ir Prahoje (prof. Julie Hassler, 2011), baroko operos meistriškumo kursuose Kopenhagoje (prof. Paul Eswood) ir Vilniuje (prof. Julie Hassler, 2012, Vincent Dumestre, 2014), taip pat dalyvavo dainavimo meistriškumo kursuose Berlyne (2011) ir Gotenburge (Švedija, 2013). Ji yra Vincės Jonuškaitės-Zaunienės dainininkių konkurso laureatė (2014, Vilnius) ir Tarptautinio Tiito Kuusiko kamerinės muzikos konkurso laureate (Parnu, Estija, 2012). Nuo 2010 m. Dubinskaitė yra aktyvi senosios muzikos renginių organizatorė, Lietuvoje surengė daugybę senosios muzikos koncertų (Vilniaus ansamblių „Duo Barocco“, „Affectus“, „Concertino delle donne“ projektai) ir edukacinių renginių, 2014 m. buvo senosios muzikos festivalio “Banchetto Musicale” direktorė. Nuo „Canto Fiorito“ įsikūrimo 2013 m. ji yra šio ansamblio menedžerė.