VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Nuo kovo 21 d. atsidaro Kęstučio Indriūno darbų paroda

Parodos

Kęstutis Indriūnas į Anykščių kultūros centrą su savo kūryba grįžta po 26 metų pertraukos. Šioje parodoje galėsite pamatyti anksčiau pastele tapytus ir naujus, paskutiniais metais ypač pamėgta nauja technika pieštuku atliktus, darbus.

Kęstutis 1979 m. baigė Kauno Juozo Naujalio vidurinę meno mokyklą . 1980–1985 m. studijavo Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultete, įgijo architekto dizainerio išsilavinimą.

Nuo jaunystės jis piešia, dar studijuodamas tapybos, grafikos ir pastelės kūrinius pradėjo eksponuoti Vilniaus ir Kauno dailės salonuose bei Kauno dailininkų parodose.

K. Indriūnas Lietuvoje labiau žinomas kaip dizaineris ir architektas. Jo autoriniai kūriniai buvo įvertinti parodose ir konkursuose. Šeštojoje specializuotoje baldų parodoje (2000 m.) jis gavo geriausių lietuviškų baldų konkurso diplomą už miegamojo baldų komplektą "Vainius", septintojoje parodoje (2001 m.) – tokio paties konkurso diplomą už kėdę "Rokas 1". Trečiajame "Metų interjero" konkurse (2007 m.) už gyvenamojo namo interjerą Anykščiuose, S. Daukanto g. 5, jis gavo specialią nominaciją "Už originaliausius baldus".

Lietuvos architektūros parodoje "Žvilgsnis į save 2003–2005 m." už gėlių salono projektą "Ritos gėlės" Prienuose K. Indriūnas gavo nominaciją "Už intymų laiko pulsą periferijoje". Individualių namų konkurse (2007 m.) jo parengtas gyvenamojo namo projektas Anykščiuose, J. Biliūno g. 37, buvo įtrauktas į Lietuvos individualių gyvenamųjų namų katalogą. Lietuvos architektūros parodoje "Žvilgsnis į save 2005–2007 m." už gyvenamojo namo projektą Anykščiuose, S. Daukanto g. 5 (su bendraautore Dale Vileitiene) jis buvo apdovanotas vienu iš penkių lygiaverčių prizų – skulptūra "Metras".

Architektūrinių idėjų konkurse "Namas optimistui – gyvas namas" (2009 m.) už projektą "Gyvas namas" (su bendraautore Kornelija Šinkūnaite) jam skirta 2-oji vieta "Už tylų tikrą optimizmą, džiaugsmą paprastuose dalykuose, architektūros tradicijų tąsą". Lietuvos architektūros parodoje "Žvilgsnis į save 2008–2009 m." į katalogą pateko jo suprojektuota kaimo turizmo sodyba "Pušų takas" Ramaškonių kaime (Anykščių r.).

Nuo 2015 m. jis yra Anykščių rajono savivaldybės Kultūros tarybos narys.

Laisvalaikiu fotografuoja, žaidžia lauko tenisą ir futbolą, mėgsta burlenčių sportą.