VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Liepos 21 d. atidaroma Zitos Inčirauskienės ir Kazimiero Inčirausko paroda „Tekstilė ir kitos medijos“

Parodos

Liepos 21 d. (penktadienį) Anykščių miesto šventės progra, 21 val. Angelų muziejuje – Sakralinio meno centre atidaroma Zitos Inčirauskienės ir Kazimiero Inčirausko paroda „Tekstilė ir kitos medijos“. Paroda veiks iki rugsėjo 30 d. Renginys N E M O K A M A S!

Kazimieras Inčirauskas parodoje žada eksponuoti du savo darbus:
1) Kūrinių ciklą „O jūs vaikai taip darykit“ (3 modelių kojinės, megstinis ir animacinis filmukas)
2) Haiku generatorių (Plančetė su interaktyviu haiku generatoriumi ir keletas rėmelių su atspaustais jau sugeneruotais eilėraštukais bei grafika)

Zita Inčirauskienė – kūrėja, nebijanti pasitelkti humoro jausmo ir valiūkiškai besileidžianti į eksperimentus. Taip kaligrafija nulipa nuo plokštumos ir ne tik leidžiasi į erdvę, bet ima judėti – makaronai, žolės, pupelių ankštys, šoninė formuojasi į raides, pastarosios – į fotografijas ir galiausiai viskas pasibaigia atspaudu ant rankšluosčio – kaip čia dar kartą neprisiminsi Severijos Inčirauskaitės-Kriaunevičienės šaltibarščių ir cepelinų atspaudų ant staltiesėlių. Kaligrafijoje, pasirodo, slypi didelis kulinarinis potencialas, o gal kulinarijoje – kaligrafinis? Bet kokiu atveju, menininkė žaismingai perkelia kaligrafiją į plotmes, kuriose iki tol ji atrodė neįsivaizduojama. Veltinis, gipsas, medis, nėriniai, vaškas, makaronai, žolė – viskas autorės rankose tampa tekstu, kuris savo ruožtu tampa vaizdu, o pastarasis dažnai – ir objektu. Ir kaligrafija Zitai Inčirauskienei, akivaizdu, tikrai yra ne podukra, o dar vienas, ne mažiau už tikruosius, iš kūno ir kraujo, mylimas vaikas, kurio puoselėjimui ji atidavė tokią didelę savo gyvenimo dalį. // Menotyrininkė Jurgita Ludavičienė