VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Kino karavanas po vasaros dangumi „TAI TIK PASAULIO PABAIGA“ 2016 / Kanada, Prancūzija / 97 min / N-13

Menas

Anykščiuose – Kanuose apdovanoto filmo „Tai tik pasaulio pabaiga“ nemokamas seansas

 

„Kino pavasario“ žiūrovų geriausiai įvertintus filmus nemokamai rodantis edukacinis projektas „Kino karavanas“ jau trečią kartą atvyksta į Anykščius. Rugpjūčio 24 d., 21.30 val., Kultūros centre įvyks dramos „Mamytė“ režisieriaus Xavier Dolano naujausio filmo „Tai tik pasaulio pabaiga“ seansas.

 

X. Dolanas su garsiais prancūzų aktoriais sukūrė filmą pagal prancūzų dramaturgo Jeano Luco Lagarce’o (G. Varnas pastatė spektaklį pagal jo „Tolimą šalį“; Gyčio Ivanausko teatro monospektaklio „Programa“ atsiradimą įkvėpė jo kūryba ir gyvenimas) pjesę.

 

Nepagydoma liga sergantis rašytojas Luji (Gaspard Ulliel) 12 m. nedrįso grįžti namo ir slėpė diagnozę nuo šeimos (J. L. Lagarce’as 1988 m. sužinojo, kad serga AIDS ir iki 1995 m. užbaigė pjesės rankraštį). Galiausiai jis nusprendė prisipažinti artimiausiems žmonėms apie ligą, bet ne visi šeimos nariai pasirengę atleisti Luji tokį ilgą atsiribojimą. Jo atvykimas išprovokuoja namuose chaosą. Mama (Nathalie Baye) stengėsi, kad šeima neišsibarstytų ir liktų vieninga. Meniškoji sesuo (Léa Seydoux) ir audringo charakterio brolis (Vincent Cassel) su intraverte žmona (Marion Cotillard) mėgina neparodyti pagiežos ir užblokuoti negatyvius prisiminimus. Susitaikymui tereikia gebėjimo išklausyti ir bent šiek tiek meilės.

 

Filmo „Tai tik pasaulio pabaiga“ anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=XMfgNaqIIJU

 

Pasak projekto „Kino karavanas“ organizatoriaus Algirdo Ramaškos, vienas iš pagrindinių projekto „Kino karavanas“ tikslų – kuo daugiau Lietuvos žiūrovų supažindinti su geru europietišku kinu. „Didžiulio entuziazmo ir pagrindinio partnerio „ŽEMAITIJOS – ilgaamžės tradicijos“ bei išmaniojo partnerio „Telia“ dėka geras kinas sklinda po šalį. Važiuojame rodyti filmų ten, kur žinome, kad mūsų laukia labiausiai“, – 2017 m. projekto turu džiaugėsi A. Ramaška.

 

Praėjusių metų „Kino karavano“ kelionė buvo itin sėkminga – įvyko 50 nemokamų seansų, kuriuose apsilankė virš 10 tūkst. žmonių. Šiemet projekto maršrute – 31 miestas, kur planuojama surengti 60 seansų.