VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Balandžio 10 d. Informacinis renginys „Europe goes local“

Mokymai

Atraskite naujas galimybes „Europe goes local“ renginyje

Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra kartu su partneriais kviečia jus dalyvauti informaciniame renginyje „Europe goes local“. Jame sužinosite apie tarptautinių ir nacionalinių programų galimybes jauniems žmonėms, jaunimo organizacijoms ir dirbantiems su jaunimu asmenims. Čia turėsite galimybę susitikti su skirtingų organizacijų atstovais, klausytis, kokia buvo jų patirtis ir pirmieji žingsniai įgyvendinant tarptautinius projektus, išbandyti neformaliojo ugdymo metodus ir dalyvauti loterijoje.

Informacinis renginys Anykščiuose vyks 2017 m. balandžio 10 d. 13–17 val. Anykščių r. savivaldybės L. ir S. Didžiulių viešojoje bibliotekoje (Vyskupo skveras 1, Anykščiai). Renginyje kviečiame dalyvauti vietos jaunimo reikalų koordinatorius, jaunimo ar su jaunimu dirbančių organizacijų ir institucijų atstovus, vietos bendruomenės jaunimą ir vietos valdžios atstovus.

Registracija vyksta čia http://erasmus-plius.lt/renginys/europe-goes-local-anyksciai-201

Renginio programa

13:00–13:15

Renginio atidarymas

13:15–14:00

Susipažinimas ir įvadas į programą

14:00–14:15

Pranešimas „Mano sėkmė su „Erasmus+“ nebuvo iš vadovėlio“

14:15–14:30

Pranešimas „Susimoviau. Kas po to?“

14:30–15:00

Interaktyvi jaunimo galimybių kavinė: „Būrimo salonas“, „Balta siena“, „Tikras motociklas“ ir kiti siurprizai. Apsilankę kavinėje dalyvaus loterijoje dėl dienos prizo.

15:00–15:20

Projekto „Europe goes local“ pristatymas

15:20–16:45

Informacinės dirbtuvės:

  • Peršok save! Atrask, kuo šokinėjimas šokdyne yra susijęs su „Erasmus+“ programa. Kas padeda susitelkti ir veikti kartu, prisidėti prie bendrystės skatinimo?
  • Smegenų joga: ateik ir patirk įvairius mokymosi būdus, atrask sau tinkamiausią. Sužinok, kaip „Erasmus+“ programa gali padėti tobulėti.
  • Pokalbis su kietakakčiais. Ateik ir išgirsk, kaip kiti užkūrė projektą ir kaip gali savo idėją paversti veiksmu.

 

16:45–17:00

Erdvė pokalbiams: Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūros darbuotojai ir programos „Erasmus+“ konsultantai suteiks informacijos, kaip įsitraukti į kitus projekto etapus bei pasinaudoti „Erasmus+“ ir kitų programų galimybėmis.

Jaunimo galimybių kavinės svečiai: Erasmus+ Jaunimo srities programa; Eurodesk Lietuva; Šiaurės ministrų tarybos biuras Lietuvoje; The Duke of Edinburgh's International Award Lietuva.

2017 m. „Europe goes local“ projekte dalyvauja Šilalės, Pakruojo, Anykščių, Kupiškio ir Švenčionių savivaldybės. Projekto veiklos šiose savivaldybėse vyks 2017 m. balandžio–gruodžio mėn.

Projekto veiklomis siekiama skatinti pokyčius darbo su jaunimu srityje vietos lygmeniu, sustiprinti jaunimo politikos formavimą ir įgyvendinimą savivaldybėse, gerinti aktyvių veikėjų vietos lygmeniu kompetencijas, motyvuoti ir įgalinti projekto dalyvius tarptautiniam bendradarbiavimui, padėti konkrečioms Lietuvos vietovėms įsitraukti į Europos Sąjungos programos „Erasmus+“ jaunimo sritį teikiant paraiškas ir gaunant finansavimą projektų įgyvendinimui.

 

Daugiau informacijos:

Evelina Stanaitienė
Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra

Tel. (8 5) 2507440
evelina@jtba.lt

 

Inga Beresnevičiūtė
Anykščių rajono savivaldybės administracijos
Vaiko teisių apsaugos skyriaus vyriausioji specialistė
Tel. (8 381) 58 063

inga.beresneviciute@anyksciai.lt