VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Akustinė muzika iš Airijos ir Lietuvos

Muzika

Šeštadienį Anykščių menų inkubatoriuje skambės neįprasta akustinė muzika iš Airijos ir Lietuvos

Po trejų metų pertraukos į Lietuvą koncertiniam turui grįžta akustinę muziką grojantis airis pseudonimu Rusted Sounds. Paskutinysis jo koncertas vyks Anykščiuose, Anykščių menų inkubatoriuje gegužės 6 dieną, 19.00, kur kartu su Rusted Sounds pasirodys prieš keturis mėnesius čia grojęs jo bičiulis Algis Fediajevas. Išgirsime menkai lietuviškoms ausims, pratusioms prie visai kitokio tipo dainų autorių-atlikėjų kūrybos, pažįstamą muziką.

Rusted Sounds – tarp britiškos folk muzikos, alternatyvaus roko ir lo-fi stilių klaidžiojantis atlikėjas, kurio muziką taikliai apibūdina pseudonimas „surūdiję garsai“. Po slapyvardžiu Rusted Sounds slepiasi ne tik įvairiapusis muzikantas, bet ir prodiuseris bei nepriklausomos įrašų kompanijos “Resonating Wood Recordings”, besiorientuojančios į akustinę, lo-fi, psichodelinę muziką, siela Philip Soanes. Kaip ir priklauso airiui kūrėjui, Rusted Sounds jau senokai nebegyvena Airijoj: vienu metu buvo įsikūręs Krokuvoje, dabar – Bratislavoje. Šįkart muzikantas planuoja atsivežti naują savo albumą, kuris Rusted Sounds diskografijoje viso bus penktasis.

Rusted Sounds muzika https://soundcloud.com/rustedsounds/the-remains

https://resonatingwoodrecordings.bandcamp.com/album/alone-with-a-view-2

Algis Fediajevas. Rusted Sounds bičiulis ir muzikinis bendražygis Algis Fediajevas prieš pusmetį išleido antrąjį savo albumą ir per kelerius solinio muzikinio kelio metus užsirekomendavo kaip visiškai netipišką Lietuvos kontekste akustinę muziką atliekantis muzikantas, surengęs ne tik daugybę koncertų Lietuvoje, bet ir Gruzijoje, Slovakijoje, Ukrainoje, Lenkijoje. Jo kūryba paremta laisvais akustinės gitaros, klaidžiojančios tarp Rytų ir Vakarų, miglos ir aiškumo, harmonijos ir chaoso, ir balso dialogais. Pats muzikantas. savo muziką įvardina kaip „akustinę psichodeliką“ ar „laisvąjį folką”. Ypač ryškiai šie skambūs apibūdinimai atsiskleidžia koncertiniuose pasirodymuose, kuriuose nevengiama visiškai laisvų improvizacijų ir atsidavimo nežinomybei. Naujausiąjį Algio Fediajevo albumą galima išgirsti čia https://www.pakartot.lt/album/mano-biciuli-nerime2