VšĮ Anykščių turizmo ir verslo informacijos centras

Vandens ir mini SPA pramogos baseine „Bangenis“

Sportas

Sveikatos oazėje, kuri administruoja Anykščių plaukimo baseiną BANGENIS, Jūsų laukia pirčių ir vandens pramogų bei sveikatinimo paslaugų kompleksas. Mėgaukitės 25 m plaukimo baseinu bei pasikaitinkite šešiose skirtingose pirtyse (lietuviškoje, turkiškoje, infraraudonųjų spindulių, garinėje druskų, sausoje ir pirtyje su Himalajų druskos siena). Dar didesnis atsipalaidavimas ir relaksacija Jus užplūs, kai patirsite hidromasažinių baseinų, sūkurinės vonios bei vandens kaskadų teikiamus malonumus.

Laukiame Jūsų Anykščių komplekse BANGENIS pramogauti, ilsėtis ar tobulinti savo kūną. Juk sveikata – tai didžiausias mūsų turtas.

Baseino darbo laikas: rugsėjis – gegužė I-V 12:00-22:00, VI-VII 10:00-22:00.
Pirčių darbo laikas: rugsėjis – gegužė I-IV 17:00-22:00, V 16:00-22:00, VI-VII 10:00-22:00.

Pritaikyta neįgaliesiems.

Paslaugos

Norintiems pagerinti savo sveikatos būklę siūlome įvairiausių paslaugų spektrą, skirtą nuo kūdikių iki senjorų. Būsimos mamytės atlieka specialių pratimų derinius vandenyje ar sporto salėje, kurie padeda pasiruošti gimdymui. Baseine vyksta kūdikių plukdymo užsiėmimai, kurie skatina mažylius greičiau augti ir vystytis, stiprina kūdikių raumenis, todėl jie pradeda anksčiau sėdėti, stovėti, vaikščioti, būna aktyvesni už savo neplaukiojančius bendraamžius. Juk sveikas vaikas – tai visų tėvų svajonė! Rengiamos mankštos spec. erdvėse bei vandenyje, kurios lavina širdies kraujagyslių sistemas ir degina riebalus. Šios treniruotės leis Jums pasijusti laimingesniems, linksmesniems, gražesniems, veržlesniems.

Infraraudonųjų spindulių pirtis

Tai natūralūs, visiškai saugūs spinduliai, kurių teigiamą poveikį organizmui pripažįsta net patys didžiausi skeptikai. Prasiskverbdami į odą infraraudonieji spinduliai sušildo raumenis, kaulus, sąnarius ir kitus audinius iš vidaus.
Įdomu yra tai, kad ši pirtis nėra per daug karšta – apie 40-60o C, tačiau jų gamintojai teigia, kad esant tokiai temperatūrai infraraudonųjų spindulių pirtyje žmogus prakaituoja 2-3 kartus labiau nei įprastoje saunoje 90-100o C temperatūroje.
Infraraudonųjų spindulių pirtyje suaktyvėja kraujo apytaka, išsiplečia ir smulkios kraujagyslės, ir odos poros. Oda tampa švelni ir tampri, elastinga, mirusios ląstelės pašalinamos. Infraraudonieji spinduliai padeda išgydyti pleiskanas, spuogus ir kitus odos bėrimus. Pagražėja veido spalva, išsilygina raukšlės, oda atjaunėja. Celiulito sankaupos mažėja, todėl infraraudonųjų spindulių pirtis gali būti naudojama kaip papildoma anticeliulitinės programos priemonė.
Infraraudonųjų spindulių pirtis padeda pasiekti geresnių rezultatų ir aktyviai užsiimantiems sportu, kadangi mažina organizme susikaupusią pieno rūgštį, kitaip dar vadinamą nuovargio produktu. Suaktyvėjus kraujo apytakai, skatinamas metabolizmo procesas organizme, todėl aktyviai sportuojant ir naudojantis infraraudonųjų spindulių pirtimi, raumenų masė didėja sparčiau.

Garinė druskų pirtis

Pirtis išsiskiria gražiu dizainu, originaliu apšvietimu, patogumu ir talpumu. Pirties patalpa šildoma garais, garo generatoriaus pagalba. Druskos tirpalas išpurškiamas dviem patalpos lubose įrengtais specialiais purkštukais. Temperatūra pirtyje siekia 45-50ºC, o drėgnumas - 95-99 %. Aukštas oro drėgnumas, neaukšta temperatūra, iš viršaus krintantis druskų tirpalo rūkas sukurs labai gerą klimatą poilsiui. Pirties apšvietimas dar leis mėgautis ir šviesos terapija. Procedūros metu išsivalo kvėpavimo takai, suaktyvinama kraujotaka, atsipalaiduoja įsitempę raumenys, oda tampa švelni ir minkšta, skatinamas organizmo atsparumas. Rekomenduojama buvimo trukmė garinėje druskų pirtyje nuo 10 iki 20 minučių.

Lietuviška pirtis

Šios pirties skiriamasis bruožas yra tas, kad maksimalus karštis pasiekiamas ant įkaitusių akmenų pilant vandenį. Pirtis įkaista ne oru, o garu. Didžiausias malonumas šios pirties mėgėjams – galimybė pertis vanta.

Turkiška pirtis

Pirtyje temperatūra 50° C, drėgmė 80%. Oras čia primena atogrąžų mišką. Turkiška pirtis idealiai tinka tiems, kurie mėgsta prakaituoti ilgiau ir mažesniame karštyje. Šios pirties procedūros ypač efektingos peršalimo simptomams vos išryškėjus. Didelė tikimybė, kad kitos dienos ryte atsibusite sveiki.

Sausa pirtis

Šioje mažo drėgnumo pirtyje, sukuriama ypatinga šiluma tam, kad kūnas galėtų prakaituoti.

Čia naudojami šildymo elementai su sausai pirčiai skirtais akmenimis, kad šildytų patalpą konvekciniu būdu. Ši pirtis skatina pagerinti širdies ir kraujagyslių sveikatos būklę, svorio mažėjimą bei detoksikacijos gerinimą.

Pirtis su Himalajų druskos siena

Kardinalus pirties išskirtinumas lyginant su visomis kitomis komplekse esančiomis pirtimis yra tas, kad šioje pirtyje yra Himalajų druskos siena bei nekaitri su mažai drėgmės aplinka. Himalajų rožinė druska yra pati natūraliausia ir gryniausia druska, kuri randama žemėje. Būdami šioje pirtyje Jūs pagerinsite kraujotaką, sumažinsite kraujo spaudimą. Druskos siena veikiama temperatūros ir drėgmės sukuria malonų mikroklimatą, kuris atpalaiduoja bronchus, mažina uždegimus, saugo kvėpavimo takus nuo infekcijų.

Atsiliepimai

Komentuoti